Loading color scheme

Dé manier om te genieten in de natuur

Start TrailRunning

TrailRunning zit de meeste hardloopleden van JustGoo gewoon in het bloed. Al meer dan 15 jaar lang lopen we het grootste deel van onze duurlopen over onverharde wegen en paadjes. Want dát is wat TrailRunning in essentie is: off-road hardlopen, oftewel hardlopen weg van de verharde wegen en paadjes. En in ons Limburgse heuvelland hol je dan al snel over een heuveltje om vervolgens een lekkere afdaling in te zetten. Wekelijks wordt daar door onze leden al veel lol mee beleefd. En tóch hebben we TrailTunning bij JustGoo nog wat serieuzer op de kaart gezet.

Lees meer

OldStars Running

Op vrijdagochtend 19 april 2024 gaat OldStars Running weer van start in Maastricht. Kom jij om 09:30u ook gratis ervaren of dit ook iets voor jou is? Sinds de succesvolle introductie door JustGoo van OldStars Running in Limburg, heeft een groot aantal senioren op deze wijze het hardlopen (weer) opgepakt en loopt wekelijks een mooie afstand.  

OldStars Running is een aangepaste beweegvorm voor hardlopen op latere leeftijd. Deze bestaat uit laagdrempelige loopvormen en is uitermate geschikt voor senioren die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen (blijven) bewegen via de hardloopsport. Via deze korte video (2:32 minuten) krijg je een goed beeld van OldStars Running.

Alle trainingen worden geleid door een gecertificeerde OldStars trainer of begeleider. OldStars Running is namelijk een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en Atletiekunie, samen zien zij toe op de inhoud en kwaliteit van dit programma. Want hardlopen is een bijzonder laagdrempelige sport; je kunt er eenvoudig mee beginnen, er zijn weinig speciale middelen voor nodig en je kan het gezellig in groepsverband doen. Echter, (her-) beginnende senioren die 'zomaar' starten hebben meer kans op blessures of vallen. Met OldStars Running wordt het aanpassingsvermogen vergroot door middel van het trainingsaanbod met aangepaste loopvormen en door meer accent te leggen op coördinatie en kracht. Daardoor zal de kans op blessures en het valrisico aanmerkelijk verminderen.

Naast beginnende senioren is OldStars Running ook uitermate geschikt voor oud-hardlopers en diegenen die geblesseerd zijn en toch in beweging willen blijven. Daarnaast kan OldStars Running een zeer welkom alternatief zijn voor huidige hardlopers die merken dat deelname aan de reguliere loopgroepen toch steeds uitdagender wordt en die de wandeltrainingen (nog) niet als een alternatief zien. In principe kan iedereen meedoen met OldStars Running, laat wat dat betreft de naam niet leidend zijn. Voor hardlopen zijn alleen makkelijk zittende kleding en goede hardloopschoenen nodig. De trainingen duren steeds 1 uur en na afloop van elke training is er volop gelegenheid om samen nog even na te praten onder het genot van een drankje en meer.

Heb je interesse in OldStars Running maar twijfel je nog of deze training past bij jouw huidige conditie en trainingsdoel? Plan dan een persoonlijk intakegesprek per telefoon of online (Zoom/MS Teams) op een tijdstip dat jou past. Tijdens dit gesprek kun jij al jouw vragen stellen en samen bekijken we of deze training op dit moment geschikt is voor jou.

Informatiegesprek

        

Verantwoord (weer) in beweging komen

Leefstijlprogramma FitStap

FitStap is hét beweegprogramma van de KWbN (Koninklijke Wandelbond Nederland) dat als doel heeft deelnemers te helpen zich (weer) fit en vitaal te voelen. Het gaat hierbij niet alleen om voldoende beweging en lichamelijke fitheid maar vooral ook om mentale vitaliteit. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal bij FitStap. Wil jij dit ook? Meld je dan nu aan en we houden je op de hoogte wanneer de volgende FitStap-cursus weer van start zal gaan.

 Aanmelden

 Wat houdt FitStap in?

Deelnemers trainen 12 weken op een vast tijdstip in een vaste groep van maximaal 15 personen en onder begeleiding van hun eigen FitStap Coach. Tijdens deze trainingen van ongeveer 60 minuten is er aandacht voor beweegtechnieken, voedingskennis, motivatie/coaching en cognitieve fitness. Zowel voor aanvang als na afloop zitten de deelnemers altijd even samen om de ervaringen uit te wisselen onder het genot van een drankje. Daarnaast trainen de deelnemers twee keer in de week zelfstandig en gaan ze actief aan de slag met de eigen leefstijl. Hierbij worden ze interactief ondersteund door de eigen coach via de speciale FitStap-app.

Werkt FitStap?

Het FitStap programma is ontwikkeld door de Koninklijke WandelBond Nederland (KWbN) in samenwerking met onder andere de Universiteit Maastricht. De coaches die het programma begeleiden hebben allemaal de speciale opleiding hiertoe afgerond bij de KWbN. Op meerdere plekken in Nederland wordt het programma al geruime tijd aangeboden met mooie resultaten. Het Kenniscentrum Sport heeft FitStap dan ook erkend als sport- en beweeginterventie met de kwalificatie 'Goed onderbouwd'.

Voor wie is FitStap?

FitStap is er voor iedereen. Of je al een basisconditie hebt of niet, of je nou 25 of 75 bent, of je maatje 36 of maatje 50 hebt. Het programma is geschikt voor zowel mensen die zelf hun leefstijl willen aanpassen (preventief) als degenen die door bijvoorbeeld hun huisarts zijn gewezen op het belang van meer bewegen en gezonder leven (curatief). Zowel gezonde mensen als mensen met een beperking (hart-/vaatziekten, obesitas, diabetes, artrose) kunnen deelnemen. FitStap is er voor iedereen. En heel belangrijk: FitStap is leuk en haalbaar!

En na FitStap?

Na afloop van de 12 weken FitStap kunnen de deelnemers instromen in de reguliere wandelgroepen van JustGoo en zo hun conditie onderhouden en verder uitbouwen. Deze wandelgroepen starten vanaf dezelfde plek en op hetzelfde tijdstip, maar je kunt dan ook kiezen voor een van de andere JustGoo-locaties.

Jij wilt deelnemen?

Klik dan op onderstaande knop om jouw interesse kenbaar te maken en we nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op om de mogelijkheden de bespreken.

 Aanmelden

 

 

Bunde

In Bunde wordt de hardloopcursus StartRunning -beginnen met hardlopen- vanaf het sportcomplex van vv Bunde gegeven. Van daaruit trainen we in het prachtige buitengebied van de Maasvallei, richting Geulle en Itteren, richting het Bunderbos en richting Kasen en Moorveld.

Voor de locatie Bunde staan hier alle gegevens op een rijtje:

  • Locatie: Sportcomplex vv Bunde, Heiveld 2, 6241 EK Bunde
  • Start cursus: 20 april 2024
  • Duur van deze cursus: 8 weken, 2 x trainen per week
  • Dagen: de weekend is de training op zaterdagochtend, doordeweeks wordt op woensdagavond getraind
  • Tijden: op zaterdag ochtend van 09.30 tot 11.00 uur, op woensdagavond van 19:00 tot ongeveer 20.30 uur
  • Cursusprijs: € 49,50
  • Aanmelden: stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Eerst meer info?
    • mail of bel met Erwin Spijkers van JustGoo: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-27 92 50 05

Kun je niet wachten en wil je eerder beginnen, neem dan contact op met JustGoo Running en informeer naar de mogelijkheden. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doortrainen ná de StartRunning Cursus - Beginnen met Hardlopen

Na de cursus StartRunning / Beginnen met Hardlopen kun je bij JustGoo Running terecht voor een uitdagend vervolgprogramma: KeepRunning. In de loop van de StartRunning clinics krijg je alle informatie.

Nuttige tips als opmaat voor de StartRunning

Cursus: De trainingen gaan onder alle weersomstandigheden door. Om veilig aan de StartRunning trainingen te beginnen is het verstandig een sportkeuring te laten doen. Raadpleeg hiervoor je huisarts of een van de Sport Medisch Adviescentra (SMA) in de regio.

Om alvast wat fitter te worden hoef je uiteraard niet te wachten tot de startdatum van de cursus. Begin alvast met wat meer te wandelen en pak eens wat vaker de fiets. Bij de sportvelden kun je gratis parkeren en ook de fiets kan er worden gestald. Hou er rekening mee dat het op zaterdagochtend wel eens druk kan zijn. Als je met de fiets kunt komen dan heeft dat de voorkeur.

Goede hardloopschoenen zijn een must. Ga hiervoor naar een hardloopspeciaalzaak waar voldoende tijd voor je wordt uitgetrokken om de juiste schoen te vinden.

Bunde

De hardlooptrainingen in Bunde worden op woensdagavond en zaterdagochtend gegeven.

Voor en na de training wordt verzameld op het sportcomplex van vv Bunde. Van daaruit wordt er getraind in het prachtige buitengebied van Maasvallei, richting Geulle en Itteren, richting het Bunderbos en zeker ook richting Kasen en Moorveld.

Parkeren is geen probleem en gratis, de fiets kan veilig worden gestald. Na afloop van de training kan nog gezellig worden nagepraat.

Adresgegevens

Sportcomplex vv Bunde
Heiveld 2
6241 EK Bunde

Valkenburg aan de Geul

Beginnen met wandelen in Valkenburg? Lekker meer bewegen in de buitenlucht en in de prachtige omgeving van onder meer het Geuldal, Gerendal en Ingendael.

Alle informatie om een goede start te maken in Valkenburg:

  • Start: info volgt
  • Tijden: info volgt
  • Locatie: nabij taverne 't Koetshoes aan de Oosterweg in Valkenburg.

Nabij taverne 't Koetshoes aan de Oosterweg in Valkenburg ben je twee keer per week welkom voor de wandeltrainingen. Deze trainingen zijn voor iedereen toegankelijk. Onder begeleiding van ervaren en professionele trainers wordt gewerkt aan het verbeteren van fitheid en conditie.

 

Adresgegevens

Taverne 't Koetshoes
Oosterweg 42, 6301 PX Valkenburg aan de Geul

Iedereen kan gratis en vrijblijvend twee keer meetrainen om sfeer te proeven. Voor verdere informatie stuur je een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel je met 06-2792 5005.

Maastricht

Beginnen met wandelen in Maastricht? Lekker meer bewegen in de buitenlucht en in de prachtige omgeving richting Meerssen, Bemelen, Savelsbos, Ambyerheide en Eckelrade.  

Alle informatie om een goede start te maken in Maastricht:

  • Start: info volgt
  • Tijden:   info volgt
  • Locatie:  JustGoo SportCafé op Sportpark Bemelerweg in Maastricht

Op onze trainingslocatie in Maastricht ben je op vrijdagochtend en zaterdagochtend welkom voor de wandeltrainingen. Vanaf het JustGoo SportCafé aan de Oude Molenweg in Sportpark Bemelerweg wordt in het prachtige gebied tussen Maastricht en Bemelen gewandeld. Deze trainingen zijn voor iedereen toegankelijk. Onder begeleiding van ervaren en professionele trainers wordt gewerkt aan het verbeteren van fitheid en conditie. 

Adresgegevens

JustGoo SportCafé op sportpark Bemelerweg
Oude Molenweg 23a, 6226 XV Maastricht (tegenover nr 25)

Iedereen kan gratis en vrijblijvend 2x keer meetrainen om sfeer te proeven. Voor verdere informatie stuur je een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel je met 06-2792 5005.

Valkenburg aan de Geul

Op onze trainingslocatie nabij taverne 't Koetshoes aan de Oosterweg in Valkenburg ben je op dinsdagavond en zaterdagochtend van harte welkom voor de wandeltrainingen. Er wordt in de prachtige omgeving van onder meer het Geuldal, Gerendal en Ingendael gewandeld. Deze trainingen zijn voor iedereen toegankelijk. Onder begeleiding van ervaren en professionele trainers wordt gewerkt aan het verbeteren van fitheid en conditie.

Adresgegevens

Nabij taverne 't Koetshoes
Oosterweg 42, 6301 PX Valkenburg aan de Geul

 

Maastricht

Op onze trainingslocatie in Maastricht ben je op vrijdagochtend en zaterdagochtend van harte welkom voor de wandeltrainingen. Vanaf het JustGoo SportCafé aan de Oude Molenweg in Sportpark Bemelerweg wordt in het prachtige gebied tussen Maastricht, Meerssen, Bemelen en Eckelrade gewandeld. Deze trainingen zijn voor iedereen toegankelijk. Onder begeleiding van ervaren en professionele trainers wordt gewerkt aan het verbeteren van fitheid en conditie. 

Adresgegevens

JustGoo SportCafé op sportpark Bemelerweg
Oude Molenweg 23a, 6226 XV Maastricht (tegenover nr 25)