Loading color scheme

OldStars Running

Vanaf vrijdagochtend 03 september 2022 biedt JustGoo in Maastricht OldStars Running aan, een aangepaste beweegvorm voor hardlopen op latere leeftijd. Deze bestaat uit laagdrempelige loopvormen en is uitermate geschikt voor senioren die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen (blijven) bewegen via de hardloopsport. Vrijdagochtend 26 augustus kun jij middels een feestelijke kick-off kennismaken met OldStars Running en sfeer proeven bij JustGoo Maastricht.

Alle trainingen worden geleid door een gecertificeerde OldStars trainer of begeleider. OldStars Running is namelijk een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en Atletiekunie, samen zien zij toe op de inhoud en kwaliteit van dit programma. Want hardlopen is een bijzonder laagdrempelige sport; je kunt er eenvoudig mee beginnen, er zijn weinig speciale middelen voor nodig en je kan het gezellig in groepsverband doen. Echter, (her-)beginnende senioren die 'zomaar' starten hebben meer kans op blessures of vallen. Met OldStars Running wordt het aanpassingsvermogen vergroot door middel van het trainingsaanbod met aangepaste loopvormen en door meer accent te leggen op coördinatie en kracht. Daardoor zal de kans op blessures en het valrisico aanmerkelijk verminderen.

Naast beginnende senioren is OldStars Running ook uitermate geschikt voor oud-hardlopers en diegenen die geblesseerd zijn en toch in beweging willen blijven. Daarnaast kan OldStars Running een zeer welkom alternatief zijn voor huidige hardlopers die merken dat deelname aan de reguliere loopgroepen toch steeds uitdagender wordt en die de wandeltrainingen (nog) niet als een alternatief zien. In principe kan iedereen meedoen met OldStars Running, laat wat dat betreft de naam niet leidend zijn. Voor hardlopen zijn alleen makkelijk zittende kleding en goede hardloopschoenen nodig. De trainingen duren steeds 1 uur en na afloop van elke training is er volop gelegenheid om samen nog even na te praten onder het genot van een drankje en meer.

Op vrijdag 26 augustus om 09:30u is de feestelijke kick-off van OldStars Running waarbij je geheel vrijblijvend kunt deelnemen aan een proeftraining. Ter plekke maakt een professional van Move2Perform jouw persoonlijke loopanalyse en laat LopersCompany Maastricht jou graag de voordelen ervaren van hardloopschoenen die passen bij jouw specifieke loopstijl en voetafwikkeling. Geniet van een gratis kop koffie of smoothie en maak een praatje met de wereldrecordhouder marathon 70+, die je graag uitlegt waarom investeren in eigen lijf loont. Kortom, het wordt een informatieve en gezellige ochtend waarna jij zeker weet of OldStars Running bij jou past!

Heb je interesse in OldStars Running en wil je graag op de hoogte worden gehouden? Laat dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. achter om een gratis uitnodiging voor de kick-off te ontvangen en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws omtrent OldStars Running bij JustGoo.