Loading color scheme

OldStars Running

OldStars Running is een aangepaste beweegvorm voor hardlopen op latere leeftijd. Deze bestaat uit laagdrempelige loopvormen en is uitermate geschikt voor senioren die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen (blijven) bewegen via de hardloopsport. Via deze korte video (2:32 minuten) krijg je een goed beeld van OldStars Running.

Alle trainingen worden geleid door een gecertificeerde OldStars trainer of begeleider. OldStars Running is namelijk een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en Atletiekunie, samen zien zij toe op de inhoud en kwaliteit van dit programma. Want hardlopen is een bijzonder laagdrempelige sport; je kunt er eenvoudig mee beginnen, er zijn weinig speciale middelen voor nodig en je kan het gezellig in groepsverband doen. Echter, (her-)beginnende senioren die 'zomaar' starten hebben meer kans op blessures of vallen. Met OldStars Running wordt het aanpassingsvermogen vergroot door middel van het trainingsaanbod met aangepaste loopvormen en door meer accent te leggen op coördinatie en kracht. Daardoor zal de kans op blessures en het valrisico aanmerkelijk verminderen.

Naast beginnende senioren is OldStars Running ook uitermate geschikt voor oud-hardlopers en diegenen die geblesseerd zijn en toch in beweging willen blijven. Daarnaast kan OldStars Running een zeer welkom alternatief zijn voor huidige hardlopers die merken dat deelname aan de reguliere loopgroepen toch steeds uitdagender wordt en die de wandeltrainingen (nog) niet als een alternatief zien. In principe kan iedereen meedoen met OldStars Running, laat wat dat betreft de naam niet leidend zijn. Voor hardlopen zijn alleen makkelijk zittende kleding en goede hardloopschoenen nodig. De trainingen duren steeds 1 uur en na afloop van elke training is er volop gelegenheid om samen nog even na te praten onder het genot van een drankje en meer.

Heb je interesse in OldStars Running en wil je graag op de hoogte worden gehouden? Laat dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. achter en we houden je op de hoogte van het volgende instroom-moment voor OldStars Running bij JustGoo.