Loading color scheme

In samenwerking met ReumaNederland

trainingsaanbod overdag

JustGoo FitStap voor reuma

FitStap voor reuma is een nieuw beweegprogramma speciaal gericht op mensen met ontstekingsreuma, artrose en fibromyalgie. Bewegen is voor mensen met reuma niet altijd makkelijk, maar wel heel belangrijk. Het doel van dit speciale FitStap programma is dat deelnemers met reuma zich in twaalf weken (weer) fitter en vitaler voelen.

Algemeen

FitStap is een beweegprogramma dat de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) in 2018 heeft ontwikkeld in samenwerking met onder meer de Universiteit Maastricht.  Sindsdien zetten steeds meer deelnemers met FitStap hun eerste stappen naar een vitaler leven. Het Kenniscentrum Sport heeft FitStap dan ook erkend met de kwalificatie 'Goed onderbouwd'.

Speciaal voor reuma

En in samenwerking met ReumaNederland en reumaspecialisten is FitStap inmiddels doorontwikkeld naar een versie speciaal voor mensen met een vorm van reuma. Naast verantwoord bewegen staat bij FitStap voor reuma de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam centraal. FitStap voor reuma is in de praktijk getest door mensen met reuma. En zij ervaarden dat zij zich na die twaalf weken fitter, vitaler en gezonder voelden. Onze FitStap coaches zijn dankzij een bijscholing op het gebied van reumatische aandoeningen uitstekend in staat om ook jou hierin te begeleiden. Stapje voor stapje zal je merken dat er wellicht meer mogelijkheden zijn dan je dacht.  Wil jij ook ontdekken wat jouw mogelijkheden nog zijn? Meld je dan nu aan via onderstaande knop.

 Aanmelden

 

Opzet

Deelnemers trainen gedurende 12 weken op een vast moment in een groep, onder begeleiding van een van onze speciaal opgeleide FitStap voor reuma-trainers. Tijdens de trainingen is er aandacht voor beweegtechniek, voedingskennis, motivatie/coaching en cognitieve fitness. Naast de gezamenlijke groepstraining ga je ook twee keer in de week zelfstandig aan de slag, op momenten die jou schikken. Via de speciale FitStap-app worden zij gedurende de week gemotiveerd en voorzien van informatie en heb je contact met zowel de trainer als de andere deelnemers. Naast fysieke bijeenkomsten vindt er dus ook online, interactieve ondersteuning plaats. Het verkrijgen van inzicht, vergroten van het zelfvertrouwen, laagdrempeligheid, haalbaarheid en plezier staat bij FitStap voorop.

 

Na FitStap

FitStap als beweegprogramma duurt 12 weken en is voor veel mensen een bewezen start naar een actiever en gezonder leven. Na die 12 weken kunnen deelnemers instromen in het FitWalk-wandelprogramma van JustGoo. 

 

FitStap voor reuma start weer in april 2023

Woensdagochtend 19 april 2023 start er weer een FitStap voor reuma-cursus bij JustGoo-Maastricht in Scharn. Of je nu al een basisconditie hebt of niet, FitStap is leuk én haalbaar! Ter introductie betaal je voor deelname aan FitStap voor reuma slechts €79,50. Je krijgt hiervoor 12 weken begeleiding van een gespecialiseerde FitStap coach en toegang tot de FitStap app. Enthousiast geworden? Klik op de button hieronder en meld je aan!

  Aanmelden

Wil jij wel graag meedoen maar twijfel je nog of het wel wat voor jou is? Stuur dan nu een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we bespreken samen de mogelijkheden. FitStap voor reuma: vooral kijken naar wat wél mogelijk is.