Loading color scheme

Trainingsschema Chablis halve marathon

Op verzoek is er een standaard trainingsschema opgesteld richting de halve marathon van Chablis. Of je nou 3x of 4x per week wilt trainen, dit schema helpt jou met een verantwoorde opbouw.

Een groot aantal van de trainingen in onderstaand trainingsschema maken deel uit van het reguliere trainingsaanbod van JustGoo, deze zijn in het schema blauw gekleurd. De blauwgekleurde trainingen kun je (naar gelang jouw abonnement) dus bij JustGoo doen, de zwartgekleurde trainingen doe je zelfstandig. De Road 2 Chablis bestaat uit 3 extra oefentrails over uitdagende heuvels in Zuid-Limburg waar zowel leden als niet-leden van JustGoo aan mee kunnen doen. Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden vind je door hier te klikken.

De weekdagen in onderstaand trainingsschema kan iedereen passend maken voor de eigen weekindeling. Bijvoorbeeld:

  • Training 1 (lange duurloop) zal voor de meesten bij JG op zaterdag plaatsvinden, voor sommigen op zondag
  • Training 2 (intervaltraining) zal voor de meesten bij JG op woensdag zijn, voor sommigen op dinsdag
  • Training 3 (duurloop) kan bij JG op maandagavond gebeuren in zowel Maastricht als Valkenburg, tijdens de training die tot nog toe ‘Duurloop D1' heet. Tijdens deze maandagavondtraining wordt op beide JG-locaties ongeveer een uur lang in een rustig tempo (Tempo 1) gelopen. Ideaal dus voor deze training. Wanneer er echter een tempoduurloop 2 of tempoduurloop 3 op het programma staat, dan dien je die voor jezelf te lopen. De verschillende tempo's worden onder het schema uitgelegd.
  • De vermelde km's/minuten betreffen de kern van de training, dus exclusief inlopen/warming up en uitlopen
  • Voor een goede en verantwoorde conditie opbouw is rust net zo belangrijk als inspanning, minimaal 3 rustdagen (zonder hardlopen) verspreid over de kalenderweek wordt aangeraden
  • Plan de dag na een intervaltraining of lange duurloop altijd een rustdag in

Er is ook een trainingsschema richting de 13,2 km trailrun van Chablis, klik daarvoor hier.

Een groot aantal van de trainingen in onderstaand trainingsschema maken deel uit van het reguliere trainingsaanbod van JustGoo, deze zijn in het schema blauw gekleurd. De blauwgekleurde trainingen kun je (naar gelang jouw abonnement) dus bij JustGoo doen, de zwartgekleurde trainingen doe je zelfstandig.