Loading color scheme

Trainingsschema Chablis 13 km

Op verzoek is er een standaard trainingsschema opgesteld richting de 13 km-trail van Chablis. Of je nou 2x, 3x of 4x per week wilt trainen, onderstaand schema helpt jou met een verantwoorde opbouw.

Een groot aantal van de trainingen in onderstaand trainingsschema maken deel uit van het reguliere trainingsaanbod van JustGoo, deze zijn in het schema blauw gekleurd. De blauwgekleurde trainingen kun je (naar gelang jouw abonnement) dus bij JustGoo doen, de zwartgekleurde trainingen doe je zelfstandig. De Road 2 Chablis bestaat uit 3 extra oefentrails over uitdagende heuvels in Zuid-Limburg waar zowel leden als niet-leden van JustGoo aan mee kunnen doen. Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden vind je door hier te klikken.

De weekdagen in onderstaand trainingsschema kan iedereen passend maken voor de eigen weekindeling. Bijvoorbeeld:

  • Training 1 (lange duurloop) zal voor de meeste JustGoo-ers op zaterdag plaatsvinden, voor sommigen op zondag
  • Training 2 (intervaltraining) zal voor de meeste JustGoo-ers op woensdag zijn, voor sommigen op dinsdag
  • Training 3 (duurloop tempo 1) dien je in principe zelfstandig te doen. Weliswaar wordt er op maandagavond bij zowel JG-Valkenburg als JG-Maastricht ongeveer een uur lang in een rustig tempo (duurloop D1) gelopen. Je zou hier eventueel de warming up en het eerste deel  mee kunnen lopen en dan (samen met een aantal andere lopers) eerder terugkeren naar het start-/eindpunt. In de weken dat er in onderstaand schema een duurloop tempo 2 of tempo 3 op het programma staat, dien je deze sowieso voor jezelf te lopen omdat jij dan in een hoger tempo dient te lopen. De verschillende tempo's worden onder het schema uitgelegd.
  • De vermelde km's/minuten betreffen de kern van de training, dus exclusief inlopen/warming up en uitlopen
  • Voor een goede en verantwoorde conditie opbouw is rust net zo belangrijk als inspanning, minimaal 3 rustdagen (zonder hardlopen) verspreid over de kalenderweek wordt aangeraden
  • Plan sowieso de dag na een intervaltraining of lange duurloop een rustdag in (geen hardlooptraining)!

Er is ook een trainingsschema richting de halve marathon van Chablis, klik daarvoor hier.

 Een groot aantal van de trainingen in onderstaand trainingsschema maken deel uit van het reguliere trainingsaanbod van JustGoo, deze zijn in het schema blauw gekleurd. De blauwgekleurde trainingen kun je (naar gelang jouw abonnement) dus bij JustGoo doen, de zwartgekleurde trainingen doe je zelfstandig