Loading color scheme

Trainen voor Chablis & Road 2 Chablis

Tijdens JG OnTour Chablis gaan de deelnemers genieten van het prachtige heuvelland in de Franse Bourgogne. In de aanloop hier naartoe organiseert JustGoo 3 trainingslopen in het net zo prachtige Limburgse heuvelland, zowel voor leden als niet-leden. 

Vergelijkbaar met de Road 2 Rotterdam is deze Road 2 Chablis dé ideale voorbereiding op de Chablis Marathon (en de andere afstanden hiervan), of de TrappenMarathon, of de BearTrail, of de Enci Bergloop, of de Berenloop of ...... 

Reguliere trainingsaanbod JustGoo

De tweede helft van dit kalenderjaar staat voor veel hardlopers wat meer in het teken van 'wedstrijden' met hoogteverschil. Denk aan de halve marathon van Valkenburg, Sint PietersBear trail, Viva la Vidarun, Trappenmarathon, Enci-bergloop, les 4 Cimes du pays de Herve, Alfa Beartrail etc.

En op 26 oktober gaat een grote groep JustGoo-Runners deelnemen aan de Chablis Marathon in de Toscane. JustGoo-ers kunnen zij zich goed voorbereiden op dit evenement door wekelijks uitgekiend te kiezen uit het brede trainingsaanbod van de diverse JG-locaties. Daarbij dient er een opbouw te zijn in de lengte van de weekend-duurloop waarin ook geregeld een heuveltje wordt overwonnen. Daarnaast worden de wekelijkse intervaltrainingen van JustGoo afgestemd op de aangeboden duurlopen (bijv. geen heuvelinterval in een week waarin heuvelachtige duurlopen staan gepland). Wil jij in Chablis goed voorbereid aan de start staan? Volg dan een van de onderstaande trainingsschema's:

In beide schema's staat in blauwe kleur aangegeven welke trainingen er binnen het reguliere trainingsaanbod van JustGoo kunnen worden gedaan (en naar gelang het JG-abonnement dat iemand heeft). Ook wordt er in de weekindeling van beide schema's uitgegaan van de dagen waarop de meeste JustGoo-ers de lange duurloop (zaterdag) of intervaltraining (woensdag) doen. Uiteraard kan iedereen deze trainingsdagen aanpassen naar gelang de eigen weekindeling en trainingsritme. Belangrijk daarbij is wel dat er na elke intensieve intervaltraining of lange duurloop een rustdag (zonder hardlopen) wordt ingepland. 

 

Buiten het reguliere trainingsaanbod: JG Road 2 Chablis 

Daarnaast is er dit jaar met de JG Road 2 Chablis (of beter: 'Trail 2 Chablis') de mogelijkheid om een aantal van de noodzakelijke uitdagende trailtochten met hoogtemeters samen in een groep van gelijkgestemden te lopen. De JG Road 2 Siena voert namelijk gedeeltelijk over de Dutch Mountain Trail. Op drie zondagen in september en oktober gaan we trainen op een aantal van de Seven Summits die deel uitmaken van de Dutch Mountain Trail. Deze uitdagende trailtochten zijn ook ideaal om onderweg alvast te oefenen met de sportgels en/of energierepen die je van plan bent om te gebruiken tijdens de wedstrijd zelf. En ook als je geen officiële wedstrijd gaat lopen, is het gewoon leuk om in goed gezelschap lang te lopen door een fraaie omgeving over uitdagende paden en stukjes single-trail. Dus kom, trail ook mee!

Zoals gezegd bestaat de JG Road 2 Chablis uit 3 duurlopen van toenemende lengte voor de 13 km-lopers en 3 duurlopen van toenemende lengte voor de halve marathon-lopers. De tochten worden begeleid door JustGoo-trainers die de route kennen, warming-up en cooling down verzorgen, bewaken dat er niemand achterop raakt en in geval van nood ook ehbo kunnen toepassen. Onderweg komen we uiteraard weer langs de bekende JG-verzorgingsposten waar welkome energie kan worden bijgetankt. Elke duurloop bestaat uit een rondje, dus geen 'heen-en-weertje' maar je eindigt wel steeds weer op de startplek (en bij jouw vervoer). Na afloop is er de mogelijkheid om nabij de finish samen een gezellig drankje te nuttigen (op eigen kosten) en ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden is verplicht en nadere details (zowel over de 3 routes als het aanmelden) volgen t.z.t. via de NieuwsBrief van JustGoo. Ter indicatie: deelname aan de 3 etappes van Road 2 Siena kost € 7,50 per keer (JustGoo-leden met een actief abonnement betalen € 6,-) inclusief pacers en verzorgingsposten onderweg. 

 

Drie etappes van JG Road 2 Chablis 

datum      tijdstip    locatie          wandelaars   13 km trail    1/2 marathon
08 september 2024   09:00u   Volgt nog        ± 8 km       ±   9 km    ± 15 km
22 september 2024   09:00u   Volgt nog       ± 9 km   ± 10 km    ± 17 km
13 oktober 2024   09:00u   Volgt nog       ± 11 km   ± 12 km    ± 18 km

Belangrijke afspraken vooraf

  • De JG-trainers bepalen het tempo dat wordt gelopen.
  • Wanneer je met een bepaalde groep meeloopt, dien je ten allen tijde ACHTER de voorste JG-trainer te lopen. Je gaat deze dus niet inhalen of nét ervoor lopen
  • Vind je het tempo te laag, bedenk dan dat trailrunning vooral draait om genieten en niet zozeer om snelheid 

De weg naar Chablis is te mooi om alleen van het einddoel te genieten... Succes en veel plezier!