Loading color scheme

Road 2 Rotterdam

In de aanloop naar de Marathon Rotterdam organiseert JustGoo ter voorbereiding 4 trainingslopen, zowel voor leden als niet-leden. Het doel hiervan is om je als deelnemer optimaal voor te bereiden op het succesvol lopen van de NN Marathon Rotterdam.

Ben jij van plan om op 16 april de Rotterdam Marathon te gaan lopen? Of een andere marathon die in diezelfde periode plaatsvindt? Met de JG Road 2 Rotterdam heb je dit jaar de mogelijkheid om de noodzakelijke lange duurlopen samen in een groep van gelijkgestemden te lopen in de omgeving van Maastricht. Deze duurlopen zijn trouwens ideaal om onderweg te oefenen met de sportgels en/of energyrepen die je van plan bent om te gebruiken tijdens de marathon zelf. En ook als je geen officiële marathon gaat lopen, is het gewoon leuk om in goed gezelschap lang te lopen in een gelijkmatig tempo en door een fraaie omgeving. Dus kom, doe ook mee!

De JG Road 2 Rotterdam 2023 bestaat uit 4 duurlopen van toenemende lengte met onderweg een aantal verzorgingsposten waar water en sportdrank klaar staan. Bij de finish is er thee, sportdrank en banaan beschikbaar net zoals in Rotterdam. Deelnemers kunnen zich aansluiten bij een tempogroep die wordt aangevoerd door een pacer. Uitgangspunt daarbij is dat jij je aansluit bij een tempogroep die jouw persoonlijke marathon-streeftijd het dichtst benadert. Je hebt daarvoor de keuze uit:

  • 5:15-5:30 p/km
  • 5:45-6:00 p/km
  • 6:30-7:00 p/km

Kies hierbij een tempo dat zeker een halve minuut langzamer is dan het tempo dat je wilt gaan lopen tijdens de wedstrijd zelf.

We starten steeds vanaf het JustGoo SportCafé in Scharn (Maastricht) en aanmelden is verplicht, minimaal 3 dagen van tevoren. De kosten bedragen € 6,- per trainingsloop of € 20,- voor deelname aan alle vier de runs. Betaling geschiedt vooraf middels een betaalverzoek/tikkie dat je ontvangt na aanmelding. Enige uitzondering hierop: er kan ook betaald worden met een JustGoo-rittenkaart.

Om je aan te melden, klik je op deze link en vul je de gevraagde gegevens in. Vervolgens ontvang je het eventuele betaalverzoek en na betaling hiervan is jouw aanmelding definitief en ontvang je de laatste details.

datum      tijdstip        locatie        afstand
22 januari 2023   09:00u   JustGoo SportCafé Scharn   21 km
12 februari 2023   09:00u   JustGoo SportCafé Scharn   26 km
05 maart 2023   09:00u   JustGoo SportCafé Scharn   30 km
19 maart 2023   09:00u   JustGoo SportCafé Scharn   33 km

Belangrijke afspraken vooraf

  • Het horloge van de pacer bepaalt het tempo dat wordt gelopen. Wellicht wijkt het tempo af van hetgeen jouw horloge toont, het horloge van de pacer is maatstafgevend!
  • Wanneer je met een bepaalde tempogroep meeloopt, dien je ten allen tijde ACHTER de pacer te lopen. je gaat deze dus niet inhalen of nét voor de pacer lopen. Uiteraard mag je wel schuin achter de pacer lopen (in een zogenaamd 'V'-tje).
  • De pacer houdt zich aan het voorgeschreven tempo van de betreffende groep. Vind je het tempo te laag, kies dan de volgende keer voor een snellere groep. En vind je het toch net iets te snel gaan: de drinkposten onderweg vormen een goede gelegenheid om even te pauzeren en aan te sluiten bij een volgende groep met een lager tempo.

De weg naar Rotterdam is te lang om onderweg niet van het lopen te genieten... Succes en veel plezier!