Loading color scheme

2021 Bear Trail Spring Edition - Ramón Haen

Als er een god bestaat is het een hardloper. En anders heeft hij ervoor gezorgd dat zijn collega’s in de afdeling weergoden de deelnemers aan de 2021 Bear Trail Spring Edition gunstig gezind waren.

Na een week met bijna continue regen werden wij op zondagmorgen met een aangename looptemperatuur en een lekker zonnetje verwend. Het voor mij eerste hardloopevenement sinds het begin van de Covid-19 pandemie – de laatste was de CPC loop op 8 maart 2020 - kon niet beter beginnen.
Waar Nederland nog op slot is voor sportevenementen, was Bearsports erin geslaagd met de lokale overheden in Belgisch Limburg goede afspraken te maken over een veilige organisatie van deze trail run.

De voetbalclub SK Moelingen stelde een voetbalveld ter beschikking voor het parkeren van de auto’s en na het opspelden van de startnummers hoefden we enkel de weg over te steken om op een zandpad de race te beginnen. Er waren tijdslots voorzien waar de deelnemers in groepen van maximaal 20 man konden starten. Echter, Gilles en ik kwamen 20 minuten voor onze geplande starttijd bij het beginpunt en daar bleek verder niemand van de organisatie aanwezig. Iedereen kon starten wanneer hij/zij wilde en met het passeren van de bekende tijdregistratie matten was de run begonnen. Ideaal, zo voorkom je opstoppingen en groepsvorming.

De keus voor trailschoenen bleek een juiste. De vele regen van de afgelopen weken had het parcours op sommige plekken tot een pratsj-pad gedeformeerd waar een glijpartij of omgezwikte enkel zo gebeurd waren. En dat een en ander niet geheel zonder gevaar was, bleek bij de finish waar we een man troffen die eruit zag of hij een potje vrij worstelen met scharrelvarkens had gewonnen. Minder grappig was de fors bloedende wond aan zijn knie.


Er waren drie afstanden voorzien, 16 (330 D+), 25 (600 D+) en 40 km (1000 D+). Gilles en ik liepen de 25 kilometer met 600 hoogtemeters.
Een mooi, afwisselend en door de hoogtemeters ook uitdagend parcours door bossen, weilianden, dorpjes, verharde paden en akkers. Alles afgewisseld met mooie vergezichten over de Voerstreek. De hele route was uitstekend afgepijld zodat verkeerd lopen eigenlijk onmogelijk was. Ook over de verzorging onderweg hadden we geen klagen. Er waren bananen, sinaasappels, tucs, Luikse wafels en water/cola/energydrinks. En doordat iedereen zo verspreid startte, waren ook hier geen concentraties van lopers zoals je bij andere evenementen wel ziet.
Na 25 kilometer was ik uiteindelijk wel blij dat het erop zat. Bij de finish leek het wel een JustGoo reunie. Hoewel iedereen geacht werd direct na aankomst te vertrekken kwamen we toevallig met een aantal 16 km-lopers min of meer tegelijk binnen. Anouk, Wendy, Roy, Lianne en zelfs trainer Stefan was er, maar dan als supporter. Met de fiets vanuit Maastricht. Respect Stefan!
Kortom, deze eerste test sinds de Corona uitbraak mag geslaagd genoemd worden. Hulde aan de organisatie en de deelnemers dat dit met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen toch gewoon mogelijk blijkt.

Voeren, 23 mei 2021