2.5 km hardlopen in 8 weken
Nieuws

Sporten met korting via de werkgever

Weet jij of jouw werkgever een tegemoetkoming geeft voor jouw sportabonnement bij JustGoo? Sporten 'via de werkgever' scheelt jou al snel 37% in kosten en is niet langer beperkt tot bedrijfsfitness of sportscholen waar de werkgever een contract mee heeft afgesloten.

Steeds meer werkgevers zien de voordelen in van vitalere medewerkers en doen hun best om medewerkers aan het sporten te krijgen en te houden. Logisch, want uit een onderzoek van TNO (2019) blijkt dat sportende medewerkers over een periode van 4 jaar gemiddeld 25 dagen minder verzuimen dan niet-sporters en zelfs 50 dagen minder dan werknemers die nooit gesport hebben. En volgens MKB Servicedesk (2021) kost een zieke medewerker al gauw €250 tot €300 per dag, onder meer aan loondoorbetaling, kosten van vervanging, kosten arbodienstverlening en omzetverlies door afwezigheid. Deze cijfers zullen duidelijk aantonen waarom het als werkgever loont om te investeren in de fitheid van medewerkers.  

Bij veel werkgevers maakt zogenaamde 'bedrijfsfitness' dan ook deel uit van de secundaire of tertiaire arbeidsvoorwaarden. Hierdoor kunnen medewerkers met een aanzienlijke korting fitnessen. Maar wist jij dat dit ook mogelijk is voor een sportabonnement bij JustGoo, zelfs als jouw werkgever geen contract met JustGoo heeft? Binnen de zogenaamde 'werkkostenregeling' is het voor werkgevers namelijk mogelijk om sportabonnementen (gedeeltelijk) te vergoeden of ter beschikking te stellen. Dat scheelt jou al snel 37% tot misschien wel 49%, terwijl jouw werkgever hierdoor bespaart op zijn sociale werkgeverslasten. Een echte win-win dus!

Gelukkig maar dat bovenstaande regeling niet alleen voor bedrijfsfitness geldt. Want hoe leuk en gezond fitness ook is, niet iedereen houdt ervan om indoor met gewichten aan de slag te gaan. Vraag dus snel na bij jouw werkgever of jij via de werkkostenregeling een (gedeeltelijke of zelfs gehele) vergoeding van jouw sportabonnement kunt krijgen en hoe je dit dient aan te vragen. Vaak hebben werkgevers hier een standaard aanvraagformulier voor dat JustGoo dient in te vullen. Heeft jouw werkgever dit niet, dan kan JustGoo een 'verklaring sportabonnement' voor jou opstellen die voldoende is voor een aanvraag via de werkkostenregeling.