AllStars Running
Nieuws

AllStars Running voor senioren

Elke vrijdagochtend beleeft een groep van ongeveer 15 senioren veel plezier met een aangepaste vorm van hardlopen. Er wordt steeds begonnen met een kort praatje bij een kop koffie/thee in het JG SportCafé Scharn, waarna er een uur lang lekker getraind wordt met laagdrempelige loopvormen en veel aandacht voor coördinatie en kracht.

Hierdoor wordt het aanpassingsvermogen van het eigen lichaam (en geest) vergroot terwijl de kans op blessures en het valrisico aanmerkelijk lager zijn dan bij gewone hardlooptrainingen. Naast beginnende senioren is AllStars Running ook uitermate geschikt voor oud-hardlopers en diegenen die geblesseerd zijn en toch in beweging willen blijven. Daarnaast kan AllStars Running een zeer welkom alternatief zijn voor huidige hardlopers die merken dat deelname aan de reguliere loopgroepen toch steeds uitdagender wordt en die de wandeltrainingen (nog) niet als een alternatief zien. Voor een impressie, zie deze video op ons YouTube-kanaal.

In principe kan iedereen meedoen aan AllStars Running, voor hardlopen zijn alleen makkelijk zittende kleding en goede hardloopschoenen nodig. De trainingen duren steeds 1 uur en na afloop van elke training is er volop gelegenheid om samen nog even na te praten onder het genot van een drankje en meer. Alle trainingen worden geleid door een gecertificeerde OldStars trainer of begeleider. OldStars (de officiële benaming) Running is namelijk een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en Atletiekunie, samen zien zij toe op de inhoud en kwaliteit van dit programma.

Begin september 2022 is JustGoo gestart met deze trainingen en inmiddels mogen we wel spreken van een doorslaand succes. Heb jij interesse in AllStars Running en wil je graag op de hoogte worden gehouden? Laat dan hier jouw gegevens achter om een gratis uitnodiging voor de volgende kick-off te ontvangen en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws omtrent AllStars Running bij JustGoo.