de start van JustGoo

De historie van JustGoo

krachtoefening plank

Historie

JustGoo is in 2005 in Sibbe gestart vanuit de overtuiging dat veel mensen behoefte hadden aan een mogelijkheid om in georganiseerd verband en onder deskundige leiding te wandelen en hardlopen in de vrije natuur dicht bij huis. Sindsdien stimuleren we mensen om meer te bewegen en bieden we hierbij verantwoorde begeleiding. De focus ligt daarbij op recreatief hardlopen en wandelen, met een knipoog naar de prestaties.

Daarnaast vervult JustGoo ook een sociaal-maatschappelijke functie die erg gewaardeerd wordt door onze leden. Als belangrijkste redenen om bij JustGoo te sporten horen we namelijk vaak: ‘regelmatig bewegen, genieten van de mooie omgeving en middels het samen sporten ook een sociaal netwerk opbouwen’. 

De afgelopen jaren is naast het aantal leden ook het aantal JG-locaties gestaag gegroeid. Naast Sibbe zijn we ook actief geworden in Maastricht, Valkenburg, Vaals en Sittard. Met de komst van Covid-19 was er even vrees voor de continuïteit en het voortbestaan van JustGoo. Maar door de onvoorwaardelijke steun van een groot deel van onze leden zijn we die uitdagende periode doorgekomen.

Hardlopen in Bokrijk

Vandaag de dag

JustGoo is aangesloten bij Atletiekunie als eigenstandige organisatie met locaties in Bunde, Maastricht, Sittard en Valkenburg. Wij stimuleren mensen om (meer) te  bewegen in de buitenlucht en bieden hierbij deskundige begeleiding. Ons aanbod bevindt zich tussen de sportscholen (waar met name binnen wordt gesport) en atletiekverenigingen (die vaak actieve inbreng van hun leden verwachten). 

Wij claimen de leden niet voor vrijwilligerswerk maar proberen de leden juist te ‘ontzorgen’. Dit vanuit de gedachte dat mensen in de huidige, zich steeds verder ontwikkelende participatiemaatschappij, veel en steeds meer verantwoordelijkheden (werk, opvoeding kinderen, opvang kleinkinderen, mantelzorg etc.) dragen.

JustGoo zorgt ervoor dat de randvoorwaarden voor het sporten geregeld zijn waardoor de leden gefaciliteerd worden om zich juist even van verantwoordelijkheden te kunnen ontdoen en ‘onbekommerd’ kunnen sporten, het ‘hoofd leegmaken’, ontspannen en de zorgen even aan de kant zetten om daarna met ‘opgeladen accu’ weer naar huis te gaan.

krachtoefening lunge

Doelstelling

Wij willen een positieve bijdrage leveren aan de breedtesport en zorgen dat veel mensen tot zo hoog mogelijke leeftijd blessurevrij kunnen blijven hardlopen en/of wandelen. Om die reden wordt er een mix geboden van prestatiegericht en meer recreatief sporten. Met het oog daarop zijn de programma’s bij JustGoo wat rustiger in de opbouw  en ook wat defensiever van aard dan bij de meeste atletiekverenigingen waar het vaak toch wat meer om prestatie draait.  

Daarbij vinden wij het niet alleen belangrijk om mensen in beweging te krijgen, maar vooral ook om ze in beweging te houden. Plezier in het bewegen telt bij ons dan ook vele malen zwaarder dan zo snel mogelijk, zo ver mogelijk of zo vaak mogelijk. De naamstelling van onze organisatie is niet zonder reden ‘JustGoo’.

You don’t have to go fast, you JUST have to GOO

Vraag gratis proeftrainingen aan

Wil je twee weken vrijblijvend meetrainen? Meld je aan voor de gratis trainingen.

 

Abonnementen hardlooptraining

Onze abonnementen

We hebben verschillende abonnementsvormen voor onze trainingen. Bronze, Silver en Gold. Voor iedereen een aantrekkelijk abonnement.
trainingsschema

Wekelijkse trainingen

We hebben verschillende trainingsdagen voor onze groepstrainingen. Ga naar het trainingsrooster voor een volledig overzicht.

Evenementen JustGoo

Activiteiten

Naast de reguliere groepstrainingen worden er elke maand een aantal activiteiten georganiseerd.


Heb je nog een vraag?

Wij helpen je graag! Stuur een e-mail naar info@justgoo.nl of bel met Erwin Spijkers op 06-27 92 50 05.