Hardlopen buitenlucht
Nieuws

Leefstijlprogramma FitStap

Klinkt geregeld bewegen jou goed in de oren, maar lukt het je gewoon niet om de eerste stap te zetten? Misschien omdat je het erg druk hebt, of omdat je het spannend vind om te gaan sporten nu je conditie echt niet goed is? Met een haalbaar programma helpen wij jou in 12 weken op weg om je weer fitter te voelen.

JustGoo Limburg Fitstap Hardlopen

Algemeen
FitStap is een beweegprogramma dat de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) heeft ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Maastricht. In 12 weken worden deelnemers geholpen om zich (weer) fit en vitaal te voelen. Het gaat hierbij niet enkel om voldoende beweging. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal. Tijdens FitStap worden lichaam en geest met speelse opdrachten geactiveerd, wat relevant is voor het dagelijks leven van de deelnemer(s).

Opzet
Deelnemers trainen gedurende 12 weken op een vast moment in een groep, onder begeleiding van een van onze speciaal opgeleide FitStap-trainers. Tijdens de trainingen is er aandacht voor beweegtechniek, voedingskennis, motivatie/coaching en cognitieve fitness. Bij dit alles wordt steeds rekening gehouden met de persoonlijke doelstellingen van de individuele deelnemers. Vandaar dat de groepsgrootte beperkt wordt tot 15 deelnemers per groep. Naast de gezamenlijke groepstraining gaan de deelnemers ook twee keer in de week zelfstandig aan de slag. Ook gaan zij aan de hand van opdrachten en tips actief in de weer met hun leefstijl. Via een app worden zij gedurende de week gemotiveerd en voorzien van informatie en hebben zij contact met elkaar en met de trainer. Naast fysieke bijeenkomsten vindt er dus ook online, interactieve ondersteuning plaats. Het verkrijgen van inzicht, vergroten van het zelfvertrouwen, laagdrempeligheid, haalbaarheid en plezier staat bij FitStap voorop.

Voor iedereen
FitStap is er voor iedereen. Of men al een basisconditie heeft of niet. Het programma is geschikt voor zowel mensen die zelf hun leefstijl willen aanpassen (preventief) als degenen die door bijvoorbeeld hun huisarts zijn gewezen op het belang van meer bewegen en gezonder leven (curatief). Zowel gezonde mensen als mensen met een beperking (hart-/vaatziekten, obesitas, diabetes, artrose) kunnen deelnemen. FitStap is er voor iedereen!

Na FitStap
FitStap als beweegprogramma duurt 12 weken en is voor veel mensen een bewezen start geweest naar een actiever en gezonder leven. Na die 12 weken kunnen deelnemers instromen in het FitWalk-wandelprogramma van JustGoo. En op termijn is het dan wellicht mogelijk om door te stromen naar de Powerwalk.

FitStap voor jou?
Wil jij graag deelnemen aan FitStap of twijfel je nog of het wel wat voor jou is? Stuur dan nu een e-mail naar info@justgoo.nl en we bespreken samen de mogelijkheden.

FitStap: jouw eerste stap naar een fit(ter) leven!