Krachttraining JustGoo
Nieuws

Krachttraining april-september

VOOR HARDLOPERS ÉN WANDELAARS

Krachttraining is belangrijk voor een goede looptechniek en loophouding tijdens het wandelen, hardlopen en trailrunnen. Door het versterken van beenspieren, bekkenspieren en "core" spieren (buik, rug, borst en schouders) wordt ook het risico op langdurige blessures aanzienlijk verkleind. Vanaf 01 april t/m 30 september 2024 vinden de krachttrainingen weer indoor plaats, op jouw eigen yogamatje.

Krachttrainingen vinden op de volgende locaties en dagen plaats:


JG-vestiging   dag   tijdstiplocatie   opmerking
JG Maastrichtmaandag18:30uSportvelden vv Scharn, verzamelen bij JG-SportCaféeigen yogamatje
JG-Maastrichtdinsdag18:30uSportvelden vv Scharn, verzamelen bij JG-SportCaféBack on Track (uitleg hieronder)
JG Sittardwoensdag18:30uBOSS-park, verzamelen bij BOSS-huis (Bachstraat 20)eigen yogamatje
JG Valkenburgdonderdag18:30uGeulpark, verzamelen bij taverne ’t Koetshoes (Oosterweg 42)eigen yogamatje


HET NUT VAN KRACHTTRAINING

Door het trainen van de zogenaamde core stability zal de stabiliteit van je hele lichaam versterken. Daarbij draagt een sterke core stability eraan bij dat de impact, die de voeten genereren tijdens het hardlopen/wandelen, beter opgevangen wordt. Met een zwakke core zal je tijdens een de training eerder last hebben van een slechte lichaamshouding, zeker wanneer je aan het einde van de training wat vermoeid begint te raken. En die slechte lichaamshouding tijdens het hardlopen/wandelen kan er voor zorgen dat je na de training last hebt van allerlei pijntjes of zelfs blessures. En dát is iets dat je als sporter toch zeker niet wilt!

Back on Track training

Elke dinsdagavond om 18:30u is er bij JG Maastricht een circuittraining speciaal gericht op blessureherstel en blessurepreventie. Deze Back on Track-training duurt 60 minuten en staat geheel in het teken van looptechniek, loophouding en opbouw van belastbaarheid. Meer info: klik hier.