ThemaTrail Honingbijen & Lekkernijen

6 en 7 juli 2024

Thematrai Honingbijen en Lekkernijen
In het weekend van 6 en 7 juli 2024 is er opnieuw een JG ThemaTrail rondom honingbijen. Dit jaar lopen we geheel andere routes dan verleden jaar, bezoeken daarbij een collega-imkerij en gaan dieper in op enkele bedreigingen voor honingbijen. Want waar het de eerste keer vooral draaide om het leven van de honingbij en de producten uit de bijenkast, daar kijken we deze keer ook naar een aantal zaken waardoor (honing)bijen het momenteel zo moeilijk hebben.


Tijdens een mooie tocht door het glooiende landschap rondom Klimmen en Voerendaal bezoek je al wandelend of hardlopend over kleine binnenweggetjes en veldwegen bijenstandplaatsen van zowel ‘Imkerij Bee Happy Honey’ als van 'Imkerie Biej Os'. Imkers Arnolda Knols (een hardlopend lid van JG Valkenburg) en Erwin laten je hier kennis maken met deze fascinerende insecten die zo een belangrijke rol spelen in de natuur, maar momenteel behoorlijk bedreigd worden.

TrailRun en TrailWalk

Op beide dagen is de inloop vanaf 13:30 uur geopend in Klimmen en om 13:45 uur starten we met het programma. Zowel de wandelaars als de hardlopers komen ruimschoots aan hun trekken en hoewel ze verschillende routes afleggen doen beide groepen onderweg dezelfde standplaats aan. De wandelaars maken daarbij een tocht van 6 km naar de bijenstandplaats, waar er een langere pauze is alvorens er (via een andere weg) weer 6 km wordt terug gelopen naar de startplek.Voor de wandelaars die de totaalafstand van 12 km teveel vinden, die kunnen de terugweg ook anders afleggen. Zij kunnen namelijk na de tussenstop 1 km naar het station van Voerendaal lopen om daar de trein naar station Klimmen/Ransdaal te nemen. Vanaf daar is het dan nog 1,4 km naar het startpunt. 


Zoals gezegd bezoeken de hardlopers dezelfde bijenstandplaats, zij arriveren hier na ongeveer 8 km. Na de lange pauze leggen zij de laatste 7 km van de trail af (op nemen de ’treinroute’ terug). De hele tocht wordt per groep gezamenlijk in een rustig tempo afgelegd, PR's worden er dat weekend niet verbeterd. 😉  Naast een aantal korte drinkpauzes (eigen drinken meenemen) is er onderweg op de standplaats van de bijen dus een langere tussenstop waarbij er uitleg wordt gegeven en er ook geproefd kan worden van drank en spijzen die daar klaar staan.  
Thematrai Honingbijen en Lekkernijen

Bijpassende 3-gangenlunch

Na terugkomst van deze mooie tocht trakteert Danielle op een heerlijk 3-gangenlunch, die uiteraard past 'bij' het onderwerp van deze ThemaTrail. Bij mooi weer vindt de lunch plaats in de bloementuin en anders in de woonkeuken. 

Kosten

Bij deze ThemaTrail HoningBijen en Lekkernijen is inbegrepen:

  • Een mooie trailtocht onder begeleiding van een JG-trainer

  • Informatie en uitleg over honingbijen

  • Onderweg een opkikkertje met een honingzoete specialiteit van Danielle 

  • Na afloop bijpassende 3-gangenlunch

Deelname hieraan kost € 29,50 per deelnemer. Leden van JustGoo met een lopend abonnement ten tijde van het aanmelden betalen slechts € 27,50.

Aanmelden

In verband met de locaties kunnen er slechts een beperkt aantal mensen deelnemen aan deze ThemaTrail. Via onderstaande knop kun je het aanmeldformulier invullen en jouw plekje reserveren, hierbij geldt 'wie het eerst komt, die het eerst maalt'. 

Kleine lettertjes GROOT geschreven

  • Inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt.
  • Inschrijvingen zijn pas definitief na ontvangst van de betaling.
  • De ThemaTrail gaat door bij voldoende aanmeldingen (minimaal 15 aanmeldingen per dag).
  • Wanneer een deelnemer toch verhinderd is voor de ThemaTrail dan:

- kan de gereserveerde plek worden ‘doorverkocht’ aan iemand anders indien JustGoo hiervan op de hoogte wordt gesteld via e-mailadres info@justgoo.nl

- kan tot 1 maand voor de ThemaTrail worden geannuleerd waarna er restitutie plaatsvindt van de gehele som minus € 10 administratiekosten p.p.

- kan van 1 maand tot 2 weken voor de ThemaTrail worden geannuleerd waarna er restitutie plaatsvindt van 50% p.p.

- bij annuleren korter dan 2 weken voor de ThemaTrail volgt er geen restitutie (wel kan de plek nog steeds ‘doorverkocht’ worden)

  • Wanneer JustGoo de ThemaTrail annuleert, volgt er 100% terugbetaling van alle (aan)betalingen.