Hardlooptraining voor senioren

De gezelligste hardlooptraining voor senioren

Meld je aan voor OldStars Running in Maastricht, Valkenburg, Sittard en Bunde

Old Stars Running

Op een gezonde manier (blijven) bewegen

OldStars Running is een aangepaste beweegvorm voor hardlopen op latere leeftijd. Deze bestaat uit laagdrempelige loopvormen en is uitermate geschikt voor senioren die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen (blijven) bewegen via de hardloopsport.

Alle trainingen worden geleid door een gecertificeerde OldStars trainer of begeleider. OldStars Running is namelijk een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en Atletiekunie, samen zien zij toe op de inhoud en kwaliteit van dit programma. Want hardlopen is een bijzonder laagdrempelige sport; je kunt er eenvoudig mee beginnen, er zijn weinig speciale middelen voor nodig en je kan het gezellig in groepsverband doen. Echter, (her-)beginnende senioren die 'zomaar' starten hebben meer kans op blessures of vallen.

Met OldStars Running wordt het aanpassingsvermogen vergroot door middel van het trainingsaanbod met aangepaste loopvormen en door meer accent te leggen op coördinatie en kracht. Daardoor zal de kans op blessures en het valrisico aanmerkelijk verminderen.

OldStars Running

Naast beginnende senioren is OldStars Running ook uitermate geschikt voor oud-hardlopers en diegenen die geblesseerd zijn en toch in beweging willen blijven.

Daarnaast kan OldStars Running een zeer welkom alternatief zijn voor huidige hardlopers die merken dat deelname aan de reguliere loopgroepen toch steeds uitdagender wordt en die de wandeltrainingen (nog) niet als een alternatief zien. In principe kan iedereen meedoen met OldStars Running, laat wat dat betreft de naam niet leidend zijn. De trainingen duren steeds 1 uur en na afloop van elke training is er volop gelegenheid om samen nog even na te praten onder het genot van een drankje en meer.

Wat is OldStars Running precies?

Veelgestelde vragen over OldStars Running

Vanaf welke leeftijd kan ik meedoen?

Iedereen kan meedoen aan OldStars Running, laat wat betreft de naam niet leidend zijn. Leeftijd is niet van belang, wel wat je uit de trainingen wilt halen. Deze bestaan uit laagdrempelige loopvormen en zijjn uitermate geschikt voor iedereen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen (blijven) bewegen via de hardloopsport.

Bij welke JG-locaties kan ik meedoen met OldStars Running?

Momenteel wordt deze training bij JG-Maastricht aangeboden, bij voldoende interesse kan deze ook op andere locaties starten.

Hoe lang duren de trainingen?

In de regel duren deze trainingen 60 minuten.

Is de groepssamenstelling gemengd?

De groepssamenstelling is divers. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom, gezien en thuis voelt bij JustGoo. Wij maken geen onderscheid in godsdienst, culturele of etnische achtergrond, gender of seksuele voorkeur. Bij mensen met een handicap kijken wij vooral naar de mogelijkheden, maar wel op realistische wijze.

Wat betekent de term ‘ASM’ die zo vaak gebruikt wordt rondom OldStars Running?

De basis voor de beweegvormen van OldStars Running is het Athletic Skills Model (ASM), een praktisch en wetenschappelijk model uit Nederland voor veelzijdig bewegen. ASM wordt gebruikt om fitter, gezonder en beter in beweging te worden waarbij sociale activatie, cognitieve uitdaging en plezier gecombineerd worden.

Interesse in OldStars Running?

Heb je interesse in OldStars Running en wil je graag op de hoogte worden gehouden? Laat dan hier jouw gegevens achter en we houden je op de hoogte van het eerstvolgende instroom moment.

Heb je nog een vraag of wil je meer informatie?

Wij helpen je graag! Plan gerust een vrijblijvend adviesgesprek in via onderstaande button.
Liever op een andere manier contact? Mail naar info@justgoo.nl of bel met Erwin Spijkers op 06-27 92 50 05.