JG OnTour: Chablis 2024

25 t/m 28 oktober 2024

JG OnTour Chablis 2024

JG OnTour: Chablis 2024

Tijdens het 4e weekend van oktober vindt er een sportief en feestelijke evenement plaats in combinatie met het wijnfestival van Chablis. Sport en ontspanning komen dat weekend samen en voor de sporters is er een ruime keuze met 5 afstanden. Voor de hardlopers 3 afstanden (marathon, halve marathon en een Trail van 13,2 km) en voor de wandelaars 2 afstanden (12 en 18 km).

Niet alleen sportief, maar ook culinair zullen we ruimschoots aan onze trekken komen in deze bakermat van de beaunois (de lokale benaming van de chardonnay druiven). Het hele weekend van 26 en 27 oktober 2024 is het in Chablis (480 km vanaf Maastricht) genieten geblazen op beide vlakken tijdens het jaarlijkse Chablis wijnfestival waarbij het nieuwe wijnjaar wordt geopend samen met wijnliefhebbers, kenners, professionals en het grote publiek. Dit wordt gevierd met proeverijen van een veertigtal wijndomeinen, stands van plaatselijke gastronomie, lezingen én een sportief programma. 

Op zaterdag 26 oktober kan er namelijk gekozen worden uit een vijftal mooie uitdagingen:

 • Chablis Hike over 12 km met 250 hoogtemeters

 • Chablis Hike over 18 km met 400 hoogtemeters

 • Chablis Trail Running 'La Feuillette' over 13,2 km met 350 hoogtemeters

 • Chablis Half Marathon over 21,1 km met 200 hoogtemeters

 • Chablis Marathon over 42,2 km met 400 hoogtemeters 

Afstanden en startplekken

Zoals eerder vermeld zijn deze wedstrijden een onderdeel van het wijnfestival. Het is dan ook een feestelijk en gezellig gebeuren, maar waarbij een sportieve prestatie zeker mogelijk is. Voor een impressie van de wedstrijden kun je dit filmpje van 3 minuten bekijken. De routes en het hoogteprofiel van de diverse afstanden zijn via deze pagina te bekijken, let erop dat je in het menu bovenaan bij 'races' de juiste afstand kiest en vervolgens halverwege de pagina op de oranje knop 'course' of 'cartography....' drukt. Alle afstanden gebruiken dezelfde finishlijn in Chablis waar voor iedere deelnemer een fles Chablis (75 cl) staat te wachten, maar niet alle afstanden starten in Chablis. Voor deze afstanden worden door de wedstrijdorganisatie shuttlebussen ingezet vanuit Chablis naar de startplek. In het kort staan hieronder de voornaamste details genoemd van de 5 afstanden:
JG On Tour schema
JG On Tour Chablis 2024

Inhoud van het arrangement

 • Verblijf in 3* hotel Le Maxime in Auxerre op basis van logies en ontbijt, kijk hier voor meer info over dit hotel of een kort introductiefilmpje.

 • Hotel Le Maxime ligt aan de oevers van de Yonne rivier in het hart van Auxerre. De ideale plek om de middeleeuwse straatjes van het charmante centrum te gaan verkennen, waarbij een bezoek aan de kathedraal van Saint-Etienne en de Tour de l'Horloge aanraders zijn.
  Periode basisarrangement:
  CHECK IN: vrijdag 25 oktober 2024
  CHECK OUT: maandag 28 oktober 2024
  Tijdens dit basisarrangement is het hele hotel exclusief voor JustGoo gereserveerd

 • Er zijn 9 privé-parkeerplekken beschikbaar op het terrein van het hotel. Deze kunnen tijdens het aanmelden bijgeboekt worden en kosten € 33,- per auto gedurende 3 nachten (let erop dat alleen de chauffeur van de auto deze optie aankruist)

Wedstrijden

De wedstrijdinschrijving gebeurt via een speciale aanmeldpagina voor JustGoo en is inclusief:

 • 15% korting op het inschrijfgeld

 • verzorgingsposten onderweg (eigen beker meenemen!)

 • tijdregistratie (voor de TrailRun, halve en hele marathon, niet bij de TrailHikes)

 • medaille (voor de halve en hele marathon, overige afstanden niet)

 • een fles Chablis voor alle finishers

 • het JustGoo Chablis 2024 SportShirt

 • de opvouwbare JustGoo wedstrijdbeker (een eigen drinkbeker is verplicht bij de verzorgingsposten van deze wedstrijd)

Algemeen

 • De betaling van dit arrangement gebeurt in 3 termijnen, waarvan de aanbetaling tijdens de aanmelding meteen als 1e termijn geldt.

 • Aanmeldingen zijn pas definitief na betaling van de eerste termijn.

 • Betaling van het gehele arrangement geschiedt in 3 termijnen: bij het aanmelden, halverwege juni en uiterlijk 15 september 2024 de laatste termijn.

 • Hotelboeking en de inschrijving voor de wedstrijd(en) lopen via JustGoo, de prijs hiervan is inclusief alle zaken die hierboven bij 'HOTEL' en 'WEDSTRIJDEN' genoemd staan.

 • Iedere deelnemer dient zich individueel aan te melden voor dit JG On Tour arrangement, ook wanneer je samen een kamer wilt delen. Tijdens de aanmelding is er een veld voor opmerkingen, hier kun je aangeven met wie jij de kamer zult delen (als je daar een voorkeur voor hebt). 
  - Na jouw aanmelding en aanbetaling ontvang je een link naar de speciale Chablis-inschrijfpagina voor JustGoo.
  - Hier kun jij je met 15% korting aanmelden voor de wedstrijd(en).

  • Betaling voor de wedstrijd(en) loopt via JustGoo en wordt verrekend met de 3 betalingstermijn.

 • De reis naar en van Auxerre regel je zelf waardoor je maximale reisvrijheid hebt.

 • Enkele weken voor de wedstrijd ontvang je de JG-reisbrochure waarin bijzonderheden van de omgeving en informatie over het hotel en de wedstrijden zijn beschreven.

 • Ook ontvang je een handige 'wie-is-wie' inclusief namen en foto's van alle JustGoo-ers en supporters die deelnemen aan deze reis (en in de 'wie-is-wie' opgenomen willen worden).

 • Bij voldoende belangstelling zal JustGoo On Tour aanvullende uitstapjes optioneel aanbieden. Verdere details hiervan volgen in de aanloop naar deze reis.

JG On Tour Chablis 2024

Kosten van het hotel

Hotel Le Maxime in Auxerre is gedurende het Chablis wijnfestival exclusief gereserveerd voor JustGoo. De genoemde prijzen zijn inclusief ontbijt en toeristenbelasting. Er zijn 26 kamers beschikbaar met de volgende indeling (zie afbeelding hiernaast).


UPDATE (01/06/2024): er zijn nog slechts 1 plek beschikbaar in hotel Le Maxime, in een stapelbed op een 3-persoons ‘herenkamer'.

Kosten van de wedstrijden

Onderstaande prijzen zijn exclusief de 15% korting die je krijgt wanneer je via de speciale JustGoo-inschrijfpagina boekt, jouw prijs is dus 15% lager. Tot en met 29 februari 2024 is er een extra vroegboek-korting voor de halve en hele marathon, daarna worden de prijzen steeds wat hoger, zoals hieronder aangegeven. Als je gebruik wilt maken van een shuttlebus naar de startplek, dan dien je dit bij de inschrijving te reserveren (op de shuttlebus wordt geen korting verleend). Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar in de shuttlebussen en op de wedstrijddag zelf kan er geen plek meer worden gekocht.

 

Hopelijk ben je met ons eens dat JustGoo On Tour weer een mooi pakket heeft samengesteld met veel keuzevrijheid. Ga jij met ons mee een lang weekend sportief en culinair genieten in deze mooie wijnstreek? En nee; je hoeft (nog) geen lid te zijn van JustGoo om met ons mee OnTour te gaan! On y va?

JG On Tour Chablis 2024
JG OnTour Chablis 2024
Heb jij jouw verblijf in Auxerre/Chablis niet via JustGoo geboekt, maar wil je wel met korting deelnemen aan de wedstrijd(en)? Als JustGoo-er kun je namelijk met 15% korting deelnemen aan alle afstanden in Chablis. Neem contact met ons op, laat ons weten aan welke afstand(en) je wilt deelnemen en dan wordt het snel geregeld.

Kleine lettertjes GROOT geschreven

  • JustGoo alsmede de wedstrijdorganisator nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor ongevallen en schade. Elke hardloper moet ervoor zorgen dat hij/zij een passende reisverzekering en eventueel annuleringsverzekering/ongevallenverzekering heeft.

  • Nee, hoeft (nog) geen lid te zijn van JustGoo om met ons mee te gaan On Tour.

JG On Tour Chablis 2024

Interessant nog om te weten...

Chablis is een witte wijn die vernoemd is naar de regio Chablis, een kleine wijnstreek in het noorden van de Bourgogne. De Bourgogne is een uitgestrekte wijnstreek in het noordoosten van Frankrijk. Van Chablis in het noorden tot de Beaujolais in het zuiden. Meer dan 250 kilometer over de weg, en veel verschillen qua klimaat. Bourgogne is één van dé belangrijkste wijnstreken wereldwijd met wereldberoemde wijnhuizen en wijnen. Een rijke historie waar je u tegen zegt: de wijngaarden stammen namelijk uit de middeleeuwen, toen Cisterciënzer monniken druivenstokken plantte in ommuurde wijngaarden om de pest te weren.


De regio Chablis richt zich volledig op de Chardonnay.Chablis wijnen worden gemaakt van de Chardonnay druif. Dit zijn de wijnbouwers in de Chablis zelfs wettelijk verplicht. Een druif die zich makkelijk aanpast aan het klimaat, de streek en de wijnbouwer. Een top druif waarmee de beste droge witte wijnen ter wereld worden geproduceerd. Wist je dat de Chardonnay druif ook wordt gebruikt om Champagne te maken? 
JG On Tour Chablis 2024
De Chablis staat bekend om de pure, mineraalrijke smaak. Deze smaakt dan ook veel frisser dan andere chardonnays. De wijn wordt dan ook niet op eikenhout gerijpt, maar juist op een manier zodat het de mineraalachtige smaak versterkt. Hiervoor gebruiken ze stalen tanks. Dit geldt tenminste voor het merendeel van de Chablis wijn. Enkele Grand cru’s en Premier cru’s worden wel een korte periode op eikenhouten vaten gerijpt. Naast de rijping, heeft het terroir de grootste invloed op de smaak van de chablis wijn. De regio Chablis heeft een kalkrijke bodem. Deze hebben ze te danken aan de periode waarin het gebied nog een zeebodem was. Dit maakt de mineraalachtige en soms zelfs ziltige smaak. Niet voor niets worden Chablis wijnen vaak geroemd als dé begeleidende wijn van oesters.
JG On Tour Chablis 2024

In de regio Chablis werken ze met kwaliteitslabels. En dit label zegt veel! Het gaat namelijk om het gebied van herkomst, de wijnbereiding, het alcoholpercentage, methodes die ze gebruiken in de wijnbouw, tot het etiket op de fles. Het gaat hierbij om de labels: 

 • Petit chablis: deze druiven komen van de wijngaarden in het buitengebied, de onderste, vlakke delen van de heuvel. 

 • Chablis: dit gebied ligt iets hoger dan de petit chablis en is het grootst, ongeveer 70% van de chablis wijn komt hier vandaan. Goed van kwaliteit, smaken van peer en citrus en de mineralen vanuit de bodem zijn goed te proeven. 

 • Premier cru chablis: deze liggen nog een stukje hogere, waardoor ze beter liggen ten opzichte van de zon. Ook is de aanwezigheid van kalk in de bodem groter, wat je terug proeft in de smaak. 

 • Grand cru chablis: De Grand cru’s liggen op dezelfde hoogte van de premier cru’s. Soms worden deze nog eikenhouten vaten gerijpt, waardoor je dus smaakverschil krijgt. 

Afhankelijk van de labels laat je deze dus ook enige tijd liggen voordat ze op hun top zijn. De premier cru’s kun je vaak het beste 5-10 jaar laten liggen, en de grand cru’s 10-15 jaar. Maar dan heb je ook echt een fles vol smaaksensatie!

Meld je aan voor JG OnTour Chablis