Fitstap

De leukste wandeltraining in Maastricht

Verbeter je conditie en gezondheid met FitStap

Fitwalk wandeltraining Maastricht e.o.

Fit en vitaal met FitStap

FitStap is hét beweegprogramma van de KWBN (Koninklijke Wandelbond Nederland). Dit programma helpt je om je (weer) fit en vitaal te voelen. Het gaat hierbij niet alleen om voldoende beweging en lichamelijke fitheid, maar vooral ook om mentale vitaliteit. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal bij FitStap.

Testimonial Gerd Booten

De leukste hardloop- en wandelvereniging van het Noordelijk halfrond!

Gerd Booten

Wat je van FitStap Maastricht kunt verwachten

12 weken een FitStap coach

Deelnemers trainen 12 weken op een vast tijdstip in een vaste groep van maximaal 15 personen en onder begeleiding van hun eigen FitStap Coach.2 x per week groepstraining

 Tijdens deze trainingen van ongeveer 60 minuten is er aandacht voor beweegtechnieken, voedingskennis, motivatie/coaching en cognitieve fitness. 


Leer nieuwe mensen kennen

Zowel voor aanvang als na afloop zitten de deelnemers altijd even samen om de ervaringen uit te wisselen onder het genot van een drankje.


Daarnaast train je  twee keer in de week zelfstandig en ga je actief aan de slag met je eigen leefstijl. Hierbij word je interactief ondersteund door een eigen coach via de speciale FitStap-app. 

Alle informatie op een rij

startdatum

Startdatum

20 april 2024
kosten

Kosten

€ 49,50 (voor 8 weken)
dagen en tijden

Dagen en tijden

Dinsdag van 18.30 - 20.00 uur
Woensdag, zaterdag en zondag
van 9.30 - 11.00 uur

locatie

Locatie

JustGoo SportCafé in sportpark Bemelerweg, Oude Molenweg 23A in Maastricht

We trainen in het prachtige gebied tussen Maastricht en Bemelen, 

richting Ambyerheide en het Savelsbos vanuit Sportpark Bemelerweg.

Voor wie is FitStap?

FitStap is er voor iedereen. Of je al een basisconditie hebt of niet, of je nou 25 of 75 bent, of je maatje 36 of maatje 50 hebt. Het programma is geschikt voor zowel mensen die zelf hun leefstijl willen aanpassen (preventief) als degenen die door bijvoorbeeld hun huisarts zijn gewezen op het belang van meer bewegen en gezonder leven (curatief).


Zowel gezonde mensen als mensen met een beperking (hart-/vaatziekten, obesitas, diabetes, artrose) kunnen deelnemen. FitStap is er voor iedereen. 

En heel belangrijk: FitStap is leuk en haalbaar!

Aanmelden is vrijblijvend

Werkt FitStap?

Het FitStap programma is ontwikkeld door de Koninklijke WandelBond Nederland (KWbN) in samenwerking met onder andere de Universiteit Maastricht. De coaches die het programma begeleiden hebben allemaal de speciale opleiding hiertoe afgerond bij de KWbN. Op meerdere plekken in Nederland wordt het programma al geruime tijd aangeboden met mooie resultaten. Het Kenniscentrum Sport heeft FitStap dan ook erkend als sport- en beweeginterventie met de kwalificatie 'Goed onderbouwd'.

En na FitStap?

Na afloop van de 12 weken FitStap kunnen de deelnemers instromen in de reguliere wandelgroepen van JustGoo en zo hun conditie onderhouden en verder uitbouwen. Deze wandelgroepen starten vanaf dezelfde plek en op hetzelfde tijdstip, maar je kunt dan ook kiezen voor één van de andere JustGoo-locaties.

Meld je aan voor  FitStap

in Maastricht

Veelgestelde vragen over FitStap

Ik ben niet sportief en/of heb fysieke problemen als ik ga wandelen. Kan ik dan toch meedoen aan FitStap?

Jazeker! Het FitStap programma is voor iedereen. Mannen en vrouwen, jong en oud, totaal ongetraind en sportievelingen, maar ook als je een chronische aandoening hebt. De FitStap coach zorgt ervoor dat iedereen op eigen niveau en intensiteit kan deelnemen en zal je helpen bij het juist uitvoeren van beweegoefeningen.

Mag ik een keer komen proeftrainen om te ervaren of ik het kan bijhouden?

Jazeker, via deze link kun jij je aanmelden voor een proeftraining.

Ik heb nogal wat overgewicht, is wandelen dan wel verstandig?

Juist dan is het verstandig om te beginnen met wandelen. Andere sporten zijn vaak te belastend voor je gewrichten of te intensief. Wandelen onder begeleiding van een FitStap-coach is dan een absolute aanrader!

Welke schoenen heb ik nodig?

Het beste wandel je op een paar echte wandelschoenen die passen bij jouw type voet. Welke dat zijn, weten ze in speciaalzaken. Meestal kun je hier een looptest- of voetanalyse doen, zodat zij je precies kunnen adviseren welke schoen voor jou het best is.

Welke kleding heb ik nodig?

Het beste draag je verschillende laagjes. Een onderlaag die je dicht op je huid draagt, houdt je huid droog als je gaat transpireren. Een tweede laag om je warm te houden, bijvoorbeeld een fleecetrui. En eventueel een derde laag die regen of wind tegenhoudt.

Heb je nog een vraag?

Wij helpen je graag! Stuur een e-mail naar info@justgoo.nl of bel met Erwin Spijkers op 06-27 92 50 05.