Loading color scheme

Hartverwarmende pompoensoep

trainingsaanbod overdag

 

We volgen met zijn allen het Covid-nieuws op de voet. Allemaal kijken we uit naar de aankondiging dat we vanaf half januari de groepstrainingen weer mogen hervatten, of wordt het misschien toch een beetje later? Op dit moment lijkt het erop dat het op dat punt nog kan vriezen of dooien (wat een toepasselijk spreekwoord in deze tijd).

Om toch het JustGoo-gevoel een beetje te delen met elkaar, volgt hier het recept van de originele JustGoo KerstRun-pompoensoep. Gelijk willen we zo de vele JustGoo-doorzetter, die ook deze dagen in hun eentje of in tweetallen wekelijks hun trainingen afwerken, een warm hart onder de riem te steken. Eet smakelijk!! 🎃

Recept voor de originele JustGoo KerstRun-pompoensoep

 

Ingrediënten voor 10 personen (want uiteraard ga je hier samen van genietenwink)

  • 1 flespompoen
  • 1 oranje pompoen
  • 5 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 winterpenen
  • milde olijfolie
  • 3 gedroogde larierblaadjes
  • gemalen komijn
  • kerriepoeder
  • tablet groentebouilon
  • verse gember
  • 3 appels en/of peren
  • sinaasappelsap
  • 1 pakje kookroom

 

Bereidingswijze

  • Halveer de pompoenen en verwijder vervolgens de draderige binnenkant inclusief de zaden met een lepel. Snijd het vruchtvlees inclusief schil in grote stukken. Snij ook alvast de uien en knoflook in grove stukken en de winterpeen in plakken
  • Verhit een ruime scheut olijfolie in een grote soeppan, voeg vervolgens de uien toe en laat deze 10 minuten zachtjes fruiten. 
  • Voeg na die 10 minuten fruiten op gevoel de kerriepoeder, gemalen komijn en geraspte gember toe. Laat nogmaals 10 minuten fruiten
  • Daarna mag de knoflook erbij om de volgende 5 minuten mee te fruiten. Maar let op dat de knoflook niet bruin wordt anders gaat de knoflook bitter smaken
  • Voeg als laatste de wortel, en pompoen aan het mengsel en laat deze ook nog 5 minuten mee fruiten
  • Daarna zoveel water toevoegen dat alles onder water staat, 4 blokjes groentebouillon toevoegen samen met de laurierblaadjes
  • Het geheel aan de kook brengen, vervolgens 2 appels en 1 peer (of 3 appels) toevoegen en 20 min zachtjes laten koken
  • Verwijder de laurierblaadjes en voeg het pakje kookroom erbij. Daarna met de staafmixer alles fijn mixen
  • Voeg als laatste een flinke scheut sinaasappelsap erbij

 

Toppings

  • Serveer de soep met een verse-kruidenolie: pureer met een staafmixer peterselie, bieslook met olijfolie en druppel dit mengsel langzaam over de kop soep
  • Voeg geen kookroom meer toe maar schep op elke portie een lepel crème fraîche

 

Eet smakelijk!!   🎃