Loading color scheme

Nederland in lockdown, bewegen blijft belangrijk!

trainingsaanbod overdag

Op zaterdagavond 18 december heeft het kabinet bekend gemaakt dat Nederland gedurende 4 weken in lockdown is. En dat geldt ook voor JustGoo. 

Door de berichten voorafgaand aan de persconferentie kwam dit niet geheel onverwacht, vandaar dat we al vooruit aan het kijken waren. JustGoo heeft dan ook flink wat plannen in voorbereiding voor het aankomende wandel- en hardloopseizoen. Want ondanks deze tijdelijke lockdown heeft het team van JustGoo er alle vertrouwen in dat 2022 een mooi sportjaar gaat worden. 

Middels onze NieuwsBrief zullen we jullie blijven informeren hierover. Want een ding is zeker: als JustGoo gaan we niet bij de pakken neer zitten! En we vertrouwen erop dat onze leden dit ook niet gaan doen.

De Gezondheidsraad adviseert niet voor niks dat mensen meermaals per week matig intensief dienen te bewegen. Tijdens en na de vorige lockdown hebben veel JustGoo-ers de waarde van dit advies persoonlijk ervaren. Geregeld bewegen heeft namelijk een bewezen positieve invloed op de weerstand en vitaliteit van mensen. En niet alleen lichamelijk, maar zeker ook geestelijk. Vandaar dat team JustGoo zijn uiterste best gaat doen om jullie gedurende de komende weken zo goed mogelijk te ondersteunen hierin. De naam JustGoo is immers niet zomaar gekozen. ;-) 

You don't have to go fast, you JUST have to GOO!

 

Op dit moment is de uitwerking van de nieuwe maatregelen nog niet helemaal eenduidig aangezien er kleine verschillen zijn in de voorschriften en adviezen die wij ontvangen van NOC*NSF, Atletiekunie, KWBN en de diverse gemeentes waar JustGoo actief in is.

Maar wat wel al duidelijk lijkt te zijn:

  • Alleen het gebruik van sportfaciliteiten (velden, rondbanen, etc.) is toegestaan tussen 05:00u en 17:00u
  • Vanaf 18 jaar is sporten toegestaan met max 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur. In tegenstelling tot eerdere maatregelen, mogen nu niet meerdere groepen tegelijk sporten op één faciliteit. Dat geldt ook voor het gebruik van rondbanen etc.
  • Het gebruik van kleedgebouwen en sportcafé is niet toegestaan
  • Het is toegestaan om in de openbare georganiseerd te sporten. Dat is ook toegestaan na 17:00u. Men kan dan bijvoorbeeld samen hardlopen, bootcampen of fitnessen in het park. Hierbij gelden dezelfde regels als voor het sporten op de sportparken, dus vanaf 18 jaar met maximaal 2 personen op minimaal 1,5 meter afstand. Dit is exclusief instructeur en 1 instructeur mag slechts lesgeven aan maximaal 2 personen. Ook worden meerdere groepjes van 2 personen naast elkaar sterk afgeraden tenzij je als sporters (met instructeur) de maatregel kan naleven, dan is het volgens de letter van de regel mogelijk dat meerdere tweetallen op dezelfde locatie actief zijn (onderlinge afstand tussen de tweetallen wordt daarbij geadviseerd op minimaal 4 tot 5 meter)

 

Voor de doorzetters die alleen of in tweetallen blijven bewegen, hebben we een aantal fijne Spotify-playlists klaar staan.