Loading color scheme

Trainen voor Siena & Road 2 Siena

Tijdens de komende Siena-reis in oktober gaan de deelnemers genieten van het prachtige Toscaanse heuvelland. In de aanloop hier naartoe organiseert JustGoo 3 trainingslopen in het net zo prachtige Limburgse heuvelland, zowel voor leden als niet-leden van JustGoo. Vergelijkbaar met de Road 2 Rotterdam is deze Road 2 Siena dé ideale voorbereiding op de Chianti Classico Siena, of de TrappenMarathon, of de BearTrail, of de Enci Bergloop, of...... 

Reguliere trainingsaanbod JustGoo

De tweede helft van dit kalenderjaar staat voor veel hardlopers wat meer in het teken van 'wedstrijden' met hoogteverschil. Denk aan de halve marathon van Valkenburg, Sint PietersBear trail, Limburg wijnmarathon, Viva la Vidarun, Trappenmarathon, Enci-bergloop, les 4 Cimes du pays de Herve, Alfa Beartrail, Schneebergtrail etc.

En op 15 oktober gaat een grote groep JustGoo-Runners deelnemen aan de Chianti Classico Siena in de Toscane. JustGoo-ers kunnen zij zich goed voorbereiden op dit evenement door wekelijks uitgekiend te kiezen uit het brede trainingsaanbod van de diverse JG-locaties. Daarbij dient er een opbouw te zijn in de lengte van de weekend-duurloop waarin ook geregeld een heuveltje wordt overwonnen. Daarnaast worden de wekelijkse intervaltrainingen van JustGoo afgestemd op de aangeboden duurlopen (bijv. geen heuvelinterval in een week waarin heuvelachtige duurlopen staan gepland). Wil jij in Siena goed voorbereid aan de start staan? Volg dan een van de onderstaande trainingsschema's:

In beide schema's staat in blauwe kleur aangegeven welke trainingen er binnen het reguliere trainingsaanbod van JustGoo kunnen worden gedaan (en naar gelang het JG-abonnement dat iemand heeft). Ook wordt er in de weekindeling van beide schema's uitgegaan van de dagen waarop de meeste JustGoo-ers de lange duurloop (zaterdag) of intervaltraining (woensdag) doen. Uiteraard kan iedereen deze trainingsdagen aanpassen naar gelang de eigen weekindeling en trainingsritme. Belangrijk daarbij is wel dat er na elke intensieve intervaltraining of lange duurloop een rustdag (zonder hardlopen) wordt ingepland. 

 

Buiten het reguliere trainingsaanbod: JG Road 2 Siena 

Daarnaast is er dit jaar met de JG Road 2 Siena (of beter: Trail 2 Siena) de mogelijkheid om een aantal van de noodzakelijke uitdagende trailtochten met hoogtemeters samen in een groep van gelijkgestemden te lopen. De JG Road 2 Siena voert namelijk gedeeltelijk over de Dutch Mountain Trail. Op drie zondagen in augustus, september en oktober gaan we trainen op een aantal van de Seven Summits die deel uitmaken van de Dutch Mountain Trail. Deze uitdagende trailtochten zijn ook ideaal om onderweg alvast te oefenen met de sportgels en/of energierepen die je van plan bent om te gebruiken tijdens de wedstrijd zelf. En ook als je geen officiële wedstrijd gaat lopen, is het gewoon leuk om in goed gezelschap lang te lopen over uitdagende paden en door een fraaie omgeving. Dus kom, doe ook mee!

Zoals gezegd bestaat de JG Road 2 Siena uit 3 duurlopen van toenemende lengte voor de 13 km-lopers en 3 duurlopen van toenemende lengte voor de halve marathon-lopers. De tochten worden begeleid door JustGoo-trainers die de route kennen, warming-up en cooling down verzorgen, bewaken dat er niemand achterop raakt en in geval van nood ook ehbo kunnen toepassen. Onderweg komen we uiteraard weer langs de bekende JG-verzorgingsposten waar welkome energie kan worden bijgetankt. Elke duurloop bestaat uit een rondje, dus geen 'heen-en-weertje' maar je eindigt wel steeds weer op de startplek (en bij jouw vervoer). Na afloop is er de mogelijkheid om nabij de finish samen een gezellig drankje te nuttigen (op eigen kosten) en ervaringen uit te wisselen. Aanmelden is verplicht en via onderstaande rode button mogelijk tot 07 september 2023. Na aanmelding ontvang je een betaalverzoek en na betaling hiervan ontvang je 2 dagen voor de tocht per e-mail de benodigde details.

Deelname aan de 3 tochten van Road 2 Siena kost € 6,- per keer (JustGoo leden betalen € 5,-) en betaling geschiedt vooraf middels een betaalverzoek/tikkie dat je ontvangt na aanmelding. Enige uitzondering hierop: er kan ter plekke betaald worden met een JustGoo-rittenkaart maar ook dan dien jij je vóór 01 oktober aan te melden. Klik op onderstaande aanmeldknop en vul je de gevraagde gegevens in. Vervolgens ontvang je het eventuele betaalverzoek en na betaling hiervan is jouw aanmelding definitief. Z.s.m. ontvang je daarna per e-mail de laatste details.

Aanmelden

Drie etappes van JG Road 2 Siena 

datum      tijdstip    locatie          wandelaars   13 km-lopers    1/2 marathon-lopers
20 augustus 2023   09:00u   Omgeving D'n Observant (Maastricht-Kanne)   summit 1          ±   8 km    ± 15 km
10 september 2023   09:00u   Omgeving Kattenroth (Noorbeek-'s Gravenvoeren)   summit 2   ± 7 km   ± 10 km   ± 17 km
01 oktober 2023   09:00u   Omgeving Eyserbos-Gulperberg (Eys-Gulpen)   summit 3 & 4   ± 8 km   ± 12 km    ± 18 km

 

Belangrijke afspraken vooraf

  • De JG-trainers bepalen het tempo dat wordt gelopen.
  • Wanneer je met een bepaalde groep meeloopt, dien je ten allen tijde ACHTER de voorste JG-trainer te lopen. Je gaat deze dus niet inhalen of nét ervoor lopen
  • Vind je het tempo te laag, bedenk dan dat trailrunning vooral draait om genieten en niet zozeer om snelheid 

De weg naar Siena is te mooi om alleen van het einddoel te genieten... Succes en veel plezier!