Loading color scheme

Chianti Classico Siena

Hardlopen en wandelen in een betoverend landschap vol glooiende, groene heuvels met rode wijngaarden, hoge cypressen en middeleeuwse dorpjes. In oktober 2023 bezoekt JustGoo Travel een uniek evenement in een van de mooiste streken van Italië: Siena in Toscane.

In dé wijnstreek van Italië vindt dan namelijk de EcoMaratona del Chianti Classico plaats. En niet alleen sportief, maar zeker ook culinair zullen we ruimschoots aan onze trekken komen in deze bakermat van de Chianti wijn en Slow food. Het hele weekend van 14-15 oktober 2023 is het in Castelnuovo Berardenga (25 km vanaf Siena) namelijk genieten geblazen op beide vlakken!!! Dat weekend wordt namelijk de jaarlijkse Slowfood Mercantale georganiseerd, een jaarmarkt die het hele weekend duurt en waarop de typische streekproducten (waaronder uiteraard de Chianti wijn) aangeboden worden. En in datzelfde weekend vindt hier één van de mooiste hardloopevenementen plaats die Italië rijk is.

Op zaterdag 14 oktober komen de 'wijnsporters' al ruimschoots aan hun trekken tijdens de befaamde 'Passeggiando per cantine'; een wijnkelder wandeling van ongeveer 5-6 uur in een heel Slow tempo. Over nagenoeg geheel onverharde paden tussen de wijngaarden, olijfgaarden en bossen door voert deze tocht ons naar de plaatselijke wijndomeinen om daar de te proeven van alle delicatessen. Ervaar hoe goed de wereldberoemde Chianti wijn combineert met pecorino kaas, geniet van

zelfgebakken brood met vers geperste olijfolie, hete porchetta of mama's ribollita. Kortom: een heerlijke dag onthaasten en genieten van natuur, eten, wijn en Toscaanse gastvrijheid. 

Zondag 15 oktober is het dan tijd voor het wat serieuzere werk, waarbij er gekozen kan worden uit een drietal uitdagingen met veelbelovende namen:

 • Ecomaratona del Chianti Classico over 42 km (trailrun marathon met 900 hoogtemeters)
 • Ecomaratonina del Chianti Classico Trail over 21 km (trailrun halve marathon met 420 hoogtemeters)
 • Trail Bosco e le Vigne over 13 KM (trailrun met 280 hoogtemeters)

De routes en het hoogteprofiel van alle drie de afstanden zijn op deze pagina te bekijken (let erop dat je het tabblad met de juiste afstand kiest). Start en finish van de routes over 21 km en 13 km zijn in Castelnuovo Berardenga. De finish van de marathon over 42 km is ook in Castelnuovo Berardenga, maar de deelnemers worden voor aanvang per bus naar de start bij het kasteel van Brolio  gereden (over de weg ongeveer 13 km verderop). Van daaruit vertrekken zij voor 42 kilometers genieten door een idyllisch landschap, waarbij zij onder andere de wijngaard doorkruisen van domein Podernovi (waar de film 'Io ballo  da sola/ Stealing beauty' van Bernardo Bertolucci is opgenomen).

Het team van JustGoTravel heeft weer het beste beentje voorgezet om een mooi arrangement samen te stellen. Ga jij dit najaar met ons mee, sportief onthaasten in bella Italia?

En nee; je hoeft (nog) geen lid te zijn van JustGoo om mee te gaan!

Toscane ligt ca. 1250 km van Limburg vandaan. Je kunt er met de auto of trein naar toe rijden maar dat zal zeker non-stop 12 – 16 uur in beslag nemen. Vliegen is een andere optie.

 

Inhoud van het arrangement

HOTEL                                      

 • Verblijf in 4* Hotel Garden op basis van logies en ontbijt, kijk hier voor meer info over dit hotel of een korte introductiefilmpje
 • Periode basisarrangement:
  • CHECK IN: vrijdag 13 oktober 2023
  • CHECK OUT: maandag 16 oktober 2023
  • Hotel Garden ligt buiten de stadsmuren en is omgeven door een 18e-eeuws park met rozentuinen en talrijke standbeelden. Het hotel ademt nog steeds de charme van vroeger en is tegelijkertijd voorzien van alle moderne faciliteiten die vandaag de dag gewenst worden. Het centrum van Siena ligt op circa 30 minuten lopen en voor het hotel stopt lijnbus 6 die je in 5 minuten naar het centrum brengt 
 • Inclusief toeristenbelasting* (*= zie hieronder bij 'kosten')
 • Inclusief het JustGoo Chianti Classico 2023 SportShirt
 • Inclusief vervoer voor alle deelnemers en supporters vanaf ons hotel naar/van Castelnuovo Berardenga op zondag
 • Inclusief ontzorging ter plekke door lokale begeleider
 • Het basisarrangement kan naar believen met één of meerdere overnachtingen worden uitgebreid (zie hieronder bij 'kosten') 

WEDSTRIJDEN

 • De wedstrijdinschrijving is inclusief:
  • tijdregistratie
  • medaille
  • goodiebag
  • coupon voor de traditionele pasta party (en dat in hét land van de pasta's)

ALGEMEEN  

 • hotelboeking en inschrijving voor de wedstrijd loopt via JustGoo. De prijs hiervan is inclusief alle zaken die  hierboven bij 'HOTEL' en 'WEDSTRIJDEN' genoemd staan, alsmede service- en administratiekosten. Die laatste kosten zijn noodzakelijk om te kunnen garanderen dat we als groep in hetzelfde hotel verblijven (er is nu tijdelijk een aantal kamers voor JustGoo gereserveerd), dat er transport naar de wedstrijd geregeld zal zijn, dat er assistentie wordt verleend bij eventuele calamiteiten en annuleringen, etc. Kortom voor de complete ontzorging van jouw sportieve vakantie
 • betaling geschiedt middels betaalverzoek/tikkie in 3 termijnen: bij aanmelden, halverwege juni en uiterlijk 15 september 2023 de laatste termijn
 • aanmeldingen zijn pas definitief na betaling van de eerste termijn
 • de reis naar en van Italië dien je zelf te regelen
 • enkele weken voor de wedstrijd ontvang je de JG-reisbrochure waarin bijzonderheden van de omgeving en informatie over het hotel en de wedstrijden zijn beschreven
 • ook ontvang je een handige 'wie-is-wie' inclusief namen en foto's van alle JustGoo-ers en supporters die deelnemen aan deze reis (en in de 'wie-is-wie' opgenomen willen worden) 
 • bij voldoende belangstelling zal JustGoo Travel nog andere uitstapjes optioneel aanbieden (zoals het inmiddels bij velen geliefde Toscaanse restaurant wink). Verdere details hiervan volgen in de aanloop naar deze reis.

KOSTEN

 Let op: early bird prijzen geldig t/m 31 maart 2023, daarna kunnen deze hoger uitvallen

Basisarrangement (3 nachten)                 Prijs p.persoon    Prijs extra overnachting/ontbijt p.p. (incl. toeristenbelasting*)       
Tweepersoonskamer € 360,00 €   75,50
Driepersoonskamer € 325,00 €   65,50
Keuze: Wedstrijd hardlopen zondag          Prijs p.persoon                                                                                                 
42 km, hele marathon €   40,00  
21 km, halve marathon €   25,00  
13 km  €   15,00  
Supporter €     0,00  
 Optioneel: Wijnkelderwandeling zaterdag    Prijs p.persoon                                                                                                 
 Passeggiando per cantine  € 90,00  incl. vervoer per gehuurde bus
           

* toeristenbelasting is nog niet definitief gecommuniceerd, kan nog enigszins afwijken

 

AANMELDEN

Aanmelden (per hotelkamer) kan via onderstaande button. Let op: je dient dus de gegevens van alle kamergebruikers in te vullen. Na aanmelden krijg je van de JustGoo Travel coördinator (Henny Herps) een betalingsverzoek/tikkie die je via internetbankieren kan voldoen. De aanmelding is pas definitief na betaling.

Aanmelden

De GROTE kleine lettertjes van deze reis

 • de wedstrijdorganisator neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor ongevallen en schade. Elke hardloper moet ervoor zorgen dat hij/zij een passende ongevallenverzekering heeft.

 

DE REIS NAAR EN VAN SIENA  

Toscane ligt ca. 1250 km van Limburg vandaan. Je kunt er met de auto of trein naar toe reizen maar dat zal non-stop zeker 12 – 16 uur in beslag nemen. Vliegen is een andere optie. Naast prijs is voor veel mensen ook de milieu impact van reizen van belang. In de grafiek hiernaast is de CO2 uitstoot (lees milieu impact) per persoon als functie van de gekozen vervoersvorm naar Siena weergegeven. Iedereen is natuurlijk vrij om te kiezen voor prijs en gemak, maar dat kan vaak ook milieuvriendelijk(er). Maak je keuze! Bij aankomst op vliegveld Pisa (als je vliegen kiest als vervoersoptie) kan je gebruik maken van de trein om verder te reizen naar Siena. Bij aankomst op Luchthaven Pisa staat een (bus)shuttle klaar (iedere 10 minuten) naar het Centraal treinstation van Pisa (1 km verderop). Een retour trein ticket, 2e klas, van Pisa naar Siena kost ca. €30,-- p.p. en de treinreis duurt ca. 2 uur. Een andere optie is om een auto te huren bij vliegveld Pisa (per koppel/groep).

 

Interessant om te weten

Castelnuova Berardenga staat al geruime tijd op de Italiaanse lijst van Cittaslow, een internationale organisatie van steden en dorpen die tegenwicht biedt tegen de negatieve gevolgen van stedelijke globalisatie en homogenisering. Volgens Cittaslow heeft dit namelijk in belangrijke mate bijgedragen aan het feit dat in steeds meer steden en dorpen dezelfde franchiseketens zoals Starbucks, McDonalds en Hilton hotels het straatbeeld bepalen. In tijden waarin alles ‘snel’ moet gebeuren, in tijden van productie en haast, daar is Cittaslow een netwerk van “gemeenten waar mensen nog steeds nieuwsgierig zijn naar vroeger, gebieden rijk aan theaters, pleinen, cafés, restaurants en spirituele plekken, met een ongerept landschap en innemende ambachtslieden, waar mensen de langzame tred van de seizoenen nog herkennen en authentieke producten, smaak, gezondheid en spontane gewoontes eerbiedigen”. Bron: Cittaslow Manifest.    

Dat belooft dus veel goeds voor de liefhebbers van SlowLife en SlowFood! smile

 

Met sportieve en ciulinaire groet, jullie JustGoo TravelTeam