Loading color scheme

EHBO voor JustGoo-leden

In 2022 hebben alle JustGoo-trainers hun EHBO- en reanimatie-certificaat behaald tijdens één van drie praktijktrainingen die JustGoo hiervoor had georganiseerd. Op 16 januari 2023 zal er weer zo een praktijktraining plaatsvinden voor de nieuwe trainers en er zijn nog enkele plekken vrij die wij graag beschikbaar stellen aan leden die zo hun EHBO-certificaat willen halen. 

Afgelopen maanden stelden een aantal leden de vraag of het mogelijk was om via JustGoo deel te nemen aan een EHBO-cursus op locatie. Het bleek namelijk dat in de afgelopen Covid-jaren er nogal wat EHBO-cursussen zijn afgelast, waardoor er nu vaak wachtlijsten zijn voor aanmelding. Vandaar dat JustGoo leden ook in de gelegenheid wil stellen om deel te nemen aan de EHBO-cursus bij JG Maastricht.

Het betreft een training “reanimatie en EHBO bij volwassenen” conform de eisen van het Oranje Kruis. De training wordt dan ook afgesloten met een certificaat van het Oranje Kruis op jouw eigen naam. Daardoor is het heel aannemelijk dat jouw aanvullende zorgverzekering de kosten van deze cursus gedeeltelijk of zelfs helemaal dekt.

De training zal verzorgd worden door Schok & Pomp, een jong bedrijf van co-assistenten, verpleegkundigen en artsen die werkzaam zijn (geweest) op de Spoedeisende hulp. De training bestaat uit een voorbereidende e-learning en vervolgens 3 uur praktijktraining. Deelnemers aan deze training ontvangen na afloop het Oranje Kruis Certificaat ‘EHBO bij Volwassenen’. De kosten van deze hele module inclusief Oranje Kruis certificaat bedragen €85 inclusief btw (onder voorbehoud) en zoals eerder gesteld vergoeden veel aanvullende zorgverzekeringen in Nederland de kosten van een EHBO-training (mits deze wordt afgesloten met een certificaat van het Oranje Kruis of Rode Kruis). Mocht je twijfelen of dat bij jou het geval is, dan kijk je hier voor een overzicht van vergoedingen per zorgverzekeraar (over 2022).

Indien je wilt deelnemen hieraan, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om jouw interesse duidelijk te maken en vermeld daarin jouw voor- en achternaam alsmede jouw telefoonnummer.