Loading color scheme

Krachttraining april-september

Krachttraining is belangrijk voor een goede looptechniek en loophouding tijdens het wandelen, hardlopen en trailrunnen. Door het versterken van beenspieren, bekkenspieren en "core" spieren (buik, rug, borst en schouders) wordt het risico op  blessures aanzienlijk verkleind. 

Vanaf 01 april t/m 30 september vinden de krachttrainingen weer outdoor plaats, op jouw eigen yogamatje. Krachttrainingen vinden op de volgende locaties en dagen plaats:

JG-vestiging     dag     tijdstip   locatie     opmerking
JG Maastricht     maandag     18:30u     Sportvelden vv Scharn, verzamelen bij JG-SportCafé   eigen yogamatje
JG-Maastricht   dinsdag   18:30u   MSportvelden vv Scharn, verzamelen bij JG-SportCafé   Bank on Track (uitleg hieronder)
JG Sittard   woensdag   18:30u   BOSS-park, verzamelen bij BOSS-huis (Bachstraat 20)   eigen yogamatje
JG Valkenburg      donderdag      19:00u   Geulpark, verzamelen bij taverne ’t Koetshoes (Oosterweg 42)   eigen yogamatje
 

Het nut van krachttraining

Door het trainen van de zogenaamde core stability zal de stabiliteit van je hele lichaam versterken. Daarbij draagt een sterke core stability eraan bij dat de impact, die de voeten genereren tijdens het hardlopen/wandelen, beter opgevangen wordt. Met een zwakke core zal je tijdens een de training eerder last hebben van een slechte lichaamshouding, zeker wanneer je aan het einde van de training wat vermoeid begint te raken. En die slechte lichaamshouding tijdens het hardlopen/wandelen kan er voor zorgen dat je na de training last hebt van allerlei pijntjes of zelfs blessures. En dát is iets dat je als sporter toch zeker niet wilt!

 

Back on Track training

Elke dinsdagavond is er bij JG Maastricht een circuittraining speciaal gericht op blessureherstel en blessurepreventie. Deze Back on Track-training duurt 60 minuten en staat geheel in het teken van looptechniek, loophouding en opbouw van belastbaarheid. Meer info: klik hier.